Planirane i kontrolne utakmice

Košarkaši odrađuju treninge na Vlašiću

Selekcija će boraviti na Vlašiću do 28. ovog mjeseca, a zatim imati dva slobodna dana po povratku u Sarajevo. Put za Beograd zakazan je za 31. srpanj.
Sport / Košarka | 25. 07. 2023. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odrađuje prve treninge na Vlašiću u sklopu priprema za olimpijske pretkvalifikacije.

Izbornik Adis Bećiragić, trenutno na raspolaganju ima sljedeće igrače: Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno.

Selekcija će boraviti na Vlašiću do 28. ovog mjeseca, a zatim imati dva slobodna dana po povratku u Sarajevo. Put za Beograd zakazan je za 31. srpanj, dan kasnije slijedi prijateljski meč s reprezentacijom Srbije u Štark Areni (zatvorenog tipa).

Slijedi dio priprema u Trebinju, gdje će se nacionalnom timu priključiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić. U hercegovačkom gradu planirane su dvije utakmice sa ekipom Obale Slonovače (također zatvorene za javnost).

Nakon toga se košarkaši vraćaju u Sarajevo, da bi 11. kolovoza otputovali u Poljsku na pretkvalifikacijski turnir.

Kopirati
Drag cursor here to close