Tražili odgodu utakmice

Košarkaši Borca se otrovali u Mostaru, izgubili od Heliosa 0:20

"Treba uzeti u obzir da je ovo kardinalna greška organizatora turnira to jeste ABA lige i hotela u kome su smješteni crveno-plavi", stoji u saopćenju vodstva kluba.
Sport / Košarka | 21. 03. 2024. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica završnog turnira regularnog dijela sezone u ABA 2 ligi između Borca i Heliosa iz Domžala nije odigrana, točnije registrirana je rezultatom 20:0 za ekipu iz Slovenije. Jer se igrači iz Banja Luke nisu pojavili na parketu.

Kao što je poznato, radi se o posljednjem turniru prije početka play offa i svaka utakmica je itekako važna. Ova nije odigrana, jer su košarkaši iz Banja Luke otrovali u hotelu i jednostavno nisu imali dovoljan broj igrača da suprotstave Heliosu. Tražili su odgodu, koju vodstvo ABA 2 lige nije prihvatilo, pa je susret registriran 0:20 u korist Heliosa.

"Nakon prekjučerašnjeg trovanja hranom u restoranu hotela u Mostaru igrača i stručnog štaba KK Borac, ovim putem želimo da informiramo javnost da se članovi crveno-plavog tabora postepeno oporavljaju. Također, želimo da izrazimo nezadovoljstvo odlukom KK Helios da ne prihvati molbu za odgađanje meča uslijed izvanredne situacije. Želimo da izrazimo i nezadovoljstvo odlukom menadžmenta ABA lige da utakmicu registrira 20:0 za ekipu KK Helios i dodijeli nam minus bod na tabeli takmičenja. Treba uzeti u obzir da je ovo kardinalna greška organizatora turnira to jeste ABA lige i hotela u kome su smješteni crveno-plavi, te da ove odluke i konkretna situacija direktno utiču na konačan rasplet plasmana našeg Borca u play-off ABA 2 lige. Nadamo se da će se igrači oporaviti do sutrašnjeg i ujedno i posljednjeg duela u regularnom dijelu sezone ABA 2 protiv ekipe KK Sutjeska", poručili su iz Borca.

Borac će morati pobijediti Sutjesku, te se nadati porazima Heliosa protiv Podgorice, te Pelistera protiv Podgorice i Spartaka kako bi zauzeo osmo mjesto i plasirao se u play-off. U ovom trenutku Helios kojeg s klupe vodi Mostarac Damjan Novaković, trenutačno je osmi sa omjerom 5-7. Isti omjer ima Borac, dok je deveta ekipa Sutjeska Elektroprivreda s šest pobjeda i šest poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close