ABA 2 liga

Završni turnir na Pecari, Široki lovi što bolju poziciju u play offu

U play off ide osam ekipa, ako Široki ostane četvrti, igrat će protiv petoplasirane ekipe regularnog dijela. Prva utakmica igra se kod lošije plasiranog kluba u regularnom dijelu ABA 2 lige.
Sport / Košarka | 19. 03. 2024. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Širokog Brijega su ispunili neke od najvažnijih ciljeva ove sezone. Osigurali su nastup naredne sezone u ABA 2 ligi, mladi igrači su dobili određenu minutažu, dok je za klub možda i najvažnji  financijska stabilnost.

Sada predstoje tri meča regularnog dijela sezone na domaćem parketu prije nego što krene play off koji je od ove godine uveden. Široki Brijeg je trenutačno četvrti s omjerom 7-3 koliko ima i sastav MZT Skopje na petom mjestu.

U play off ide osam ekipa, ako Široki ostane četvrti, igrat će protiv petoplasirane ekipe regularnog dijela. Prva utakmica igra se kod lošije plasiranog kluba u regularnom dijelu ABA 2 lige dok je uzvratna kod bolje plasiranog.

U slučaju da klubovi u dvomeču ostvare po pobjedu, odlučit će ukupna koš razlika, a tako igrat će se četvrtfinale, polufinale i finale. Zato svaka pobjeda na završnom turniru ima svoju težinu. Protivnici Širokog Brijega su Spartak, Šenčur i MZT Skopje. Prva utakmica je na rasporedu danas. Spartak iz Subotice je prvi rival.

"Što se tiče Spartaka, to je ekipa koja je na razini ABA 1 lige, ne samo po proračunu nego po kvaliteti. Vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu i uz podršku navijača možemo doći, bez obzira na to što igramo kući, do iznenađenja. Ništa nije nemoguće, vjerujem da možemo dobiti tu utakmicu, a onda ćemo razmišljati o
Šenčuru i MZT-u. Koliko ćemo pobjeda izvući iz tih utakmica teško je reći i prognozirati zašto što mi s tri pobjede imamo realnu šansu, ako se rezultati poklope, biti prvi u regularnoj dijelu ABA 2 lige, a isto tako s tri poraza možemo biti osmi. Tako da bilo što prognozirati je glupo. Mislim da treba ići jednu po jednu utakmicu i na kraju ćemo vidjeti s koje startne pozicije ćemo ući u play-off" kaže u najavi turnira Ivan Velić trener košarkaša Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close