Pripreme na Vlašiću

Košarkaši BiH savladali Obalu Slonovače

Najefikasniji u redovima reprezentacije BiH bili su Luka Garza (18 poena), Džanan Musa (17), Kenan Kamenjaš (13), Amar Alibegović (12) i Miralem Halilović (10).
Sport / Košarka | 04. 08. 2023. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za predstojeće utakmice na kvalifikacijskom turniru za  Olimpijske igre, košarkaška reprezentacija BiH je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Obale Slonovače. Susret je odigran u dvorani na Vlašiću gdje se pomenute selekcije nalaze na pripremama, a BiH je ostvarila pobjedu 95:77.

Najefikasniji u redovima reprezentacije BiH bili su Luka Garza (18 poena), Džanan Musa (17), Kenan Kamenjaš (13), Amar Alibegović (12) i Miralem Halilović (10). U redovima Obale Slonovače istakao se Nissre Zouzoua (21). Ove dvije reprezentacije novi prijateljski meč igrat će i za dva dana, također na Vlašiću.

Košarkaška reprezentacija BiH će prvi put ove godine sudjelovati u jednom ciklusu kvalifikacija za Olimpijske igre, u prvom krugu protivnici su Portugal, Poljska i Mađarska. Turnir se igra u Poljskoj, prva utakmica je na rasporedu 13. ovog mjeseca protiv Portugala.

Kopirati
Drag cursor here to close