Trener Warriorsa nakon tragedije u Texasu

Kerr: Tako sam umoran od izražavanja sućuti razorenim obiteljima

"Kad ćemo učiniti nešto? Umoran sam. Tako sam umoran od izražavanja sućuti razorenim obiteljima. Tako sam umoran od isprika, od minuta šutnje", rekao je Kerr.
Sport / Košarka | 25. 05. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stravična pucnjava koja se dogodila u školi u Uvaldeu u Teksasu, u kojoj je život izgubilo najmanje 19 djece, bila je tema presice koju je održao Steve Kerr. Trener Warriorsa jednostavno nije želio pričati o utakmici nakon velike tragedije koja ga je očito pogodila.

"Kad ćemo učiniti nešto? Umoran sam. Tako sam umoran od izražavanja sućuti razorenim obiteljima. Tako sam umoran od isprika, od minuta šutnje", rekao je Kerr koji je još kao mlad momak proživio nešto slično.

Njegov otac Malcom je ubijen u Bejrutu 1984. godine, u terorističkom napadu. Od 1982. godine je njegov otac politikolog bio predsjednik američkog univerziteta u Bejrutu. Upravo zbog toga, Steve je dobar dio svoje karijere proveo pozivajući na promjene zakona o oružju.

Riječ je zakonu koji bi pooštrio pravila provjere prijenosa oružja među privatnim osoba, ali isti nikada nije usvojen u Zastupničkom domu SAD-a početkom 2021. godine niti je stigao u senat.

"Postoji razlog zašto neće glasati o tome. Zato da se zadrži na vlasti. Pitam vas Mitch McConnell (op.a vođa manjine u senatu), pitam vas sve zbog čega odbijate učiniti bilo što u vezi s nasiljem i pucnjavama u školama. Hoćete li vlastite preferencije staviti ispred života djece? Jer tako to izgleda i to radimo svaki dan.

Kerr je znao da će se u utorak igrati važna košarkaška utakmica u finalu konferencije, a rekao je da će istu igrati za Uvalde.

"Imam djecu koju vozim u školu svaki dan i suosjećam se s roditeljima koji prolaze to što prolaze. Ne možemo svakodnevno govoriti 'počivao u miru' i ne smijemo više šutjeti, sjediti i samo čitati o tome - vikao je Kerr nakon čega se bijesno ustao sa stola i prije nego što je napustio prostoriju rekao je:

"Ovo je jadno! Dosta mi je".

Video: Presica Steva Kerra 
Kopirati
Drag cursor here to close