Ništa od metle

Dallas napokon dobio jednu

"Naša obrana. Mislim da je naša obrana bila sjajna u ovoj utakmici. Izuzev posljednje četvrtine je bila odlična. To je način na koji moramo igrati. Odigramo li dobro u obrani i bude li protok lopte na razini" kaže Luka Dončić.
Sport / Košarka | 25. 05. 2022. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić i Dallas Mavericksi su još uvijek u životu. U čevrtoj utakmici su napokon uspjeli probiti barijeru i savladati Golden State Warriorse 119:109, pa je sada rezultat u finalu Zapada 3:1. Najveći dio posla Mavsi su obavili u drugoj čevrtini nakon koje su imali veliku prednosti 62:47. Kada je zaključena treća četvrtina na semaforu American Airlines Centra je pisalo 99:70 i sve je bilo jasno.

Warriorsi se nisu predavali ali do preokreta jednostavno nisu mogli. Luka Dončić bio je prvo ime susreta te je pred svojim navijačima upisao 30 poena, 14 skokova i devet asistencija. Slovenska zvijezda najveću je pomoć u noći s utorka na srijedu imala u suigraču Dorianu Finneyju-Smithu koji je dodao 23 poena.

S druge strane Warriorsi su imali Stepa Curryja koji sigurno može bolje od 20 poena 5 skokova i 8 asistencija. Klay Thompson imao skromniji nastup (12 poena), baš kao i Andrew Wiggins koji je bio jedan od najboljih u trećoj utakmici ove serije (13).

"Naša obrana. Mislim da je naša obrana bila sjajna u ovoj utakmici. Izuzev posljednje četvrtine (primili 39 poena, op.a.) je bila odlična. To je način na koji moramo igrati. Odigramo li dobro u obrani i bude li protok lopte na razini, mi smo opasna momčad", komentirao je Dončić nakon susreta.

Mavericksi su ubacili 20 trica iz 43 pokušaja, a ovom su pobjedom prekinuli niz od devet uzastopnih pobjeda Warriorsa u finalnim utakmicama Zapadne konferencije.

Kopirati
Drag cursor here to close