Warriorsi na 2:0 u finalu zapada

Dallas ispustio 19 poena prednosti

"Oni su kandidati naslov. Moramo prilagoditi obranu. Imali smo 19 poena prednosti, tako da je ovo težak poraz. Ali ne možemo sada više ništa promijeniti. Što se dogodilo, dogodilo se. Moramo ići dalje,", poručio je Dončić.
Sport / Košarka | 21. 05. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dallas je dobrim dijelom prvog poluvremena izgledao vrlo dobro. Momčad Jasona Kidda je u susret ušla odlično, pa su gosti imali +15 u prvoj četvrtini. Bilo je u jednom druge i 19 poena prednosti na strani Mavsa, ali Curry i društvo su čekali svoju priliku za povratak.

Prednost gostiju se počela topiti u trećoj dionici. Koju su dobili Warriorsi 25:13. Mavsi su vodili 79:64 na malo više od sedam minuta prije kraja treće četvrtine. Do kraja iste ubacili su samo šest poena. Curryjeva trica za 122:112 na 64 sekunde prije kraja zapečatila je sudbinu Dallasa. Završilo je 126:117.

Curry je zabio 32 poena uz šest trica i još osam skokova, Kevin Looney je imao rekord u karijeri s 21 poenom i 12 skokova. Mavsima nije pomogla sjajna partija Luke Dončića koji je susret završio sa 42 poena, samo u pšrvoj četvrtini je ubacio 18, dva manje nego u cijeloj prvoj utakmici.

"To su Warriorsi. Imaju sjajnu momčad. Oni su kandidati za naslov. Moramo prilagoditi obranu. Imali smo 19 poena prednosti, tako da je ovo težak poraz. Ali ne možemo sada više ništa promijeniti. Što se dogodilo, dogodilo se. Moramo ići dalje,", poručio je Dončić.

Kopirati
Drag cursor here to close