Izazov za trenera Warriorsa

Kerr naslijedio Popovicha na klupi reprezentacije

"Bilo je to iznenađenje, da budem iskren, iako smo cijelo ljeto proveli zajedno. Niti jednog trenutka nisam pomislio kako bih baš ja mogao biti novi trener reprezentacije. Priznajem, kada je stigao poziv, naježio sam se", izjavio je Kerr.
Sport / Košarka | 21. 12. 2021. u 10:51 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Steve Kerr će naslijediti Gregga Popovicha. Ne, vijest naravno nema veze sa San Antonio Spursima, već je u pitanju reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Trostruki trenerski NBA prvak s Golden State Warriorsima će voditi reprezentaciju na sljedećem Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu za dvije godine, odnosno na Olimpijadi u Parizu 2024, ako se naravno kvalificiraju. Kerrovi pomoćnici će biti Erik Spoelstra trener Miamija, trener Phoenixa Monty Williams i trener Sveučilišta Gonzaga Mark Few. Kerr je određeno vrijeme bio pomoćnik Popovichu, na posljednjem Svjetskom prvenstvu, na kojem se Amerikanci nisu proslavili.

"Bilo je to iznenađenje, da budem iskren, iako smo cijelo ljeto proveli zajedno. Niti jednog trenutka nisam pomislio kako bih baš ja mogao biti novi trener reprezentacije. Priznajem, kada je stigao poziv, naježio sam se. Ovo je moja prilika života i jedva čekam prva okupljanja, treninge sa sjajnim momcima", rekao je Kerr.

Kerr je kao igrač pet puta bio NBA prvak (tri puta s Bullsima gdje je igrao s Tonijem Kukočem), dok je kao trener tri puta bio najbolji u ligi (sve kao trener Golden Statea, 2015., 2017. i 2018. godine). I trenutačno je Golden State u samom vrhu NBA lige (omjer 24-6). Sadašnji trener Warriorsa će biti ukupno 16 trener koji će voditi ovu reprezentaciju na Olimpijadi, od prethodnih 15, njih 13 se okitilo zlatnom medaljom.

Kako sada stvari stoje, jedan od glavnih zadataka Stevea Kerra će biti dovesti u reprezentaciju Stepha Curryja koji nema nastup na Olimpijadi, a izrazio je želju da igra još u Tokyu, ali su se stvari promijenile.

"Vidjet ćemo. Radeći prethodnih godina u stručnom stožeru, shvatio sam kako stvari trebate pustiti da se same razvijaju. Jer se okolnosti često mijenjaju. Ako bude zdrav, zašto ga ne bih stavio na spisak" kaže Kerr koji sada usko surađuje s Grantom Hillom novim direktorom reprezentacije koji je na toj funkciji zamijenio Jerryja Colangela.

Kopirati
Drag cursor here to close