Slovenci stradali u četvrtfinalu

Kakva senzacija, Poljska u polufinalu Eurobasketa

Mateusz Ponitka, taj problematični momak je odigrao utakmicu svih utakmica. Triple double je ostvario, 28 poena, 16 skokova, 10 asistencija. Međutim ni ostali nisu bili loši. Naprotiv. Slaughter i Sokolowski su dodali po 16, Zyskowski 14.
Sport / Košarka | 14. 09. 2022. u 22:50 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senzacija. Ogromna, velika, jedna od najvećih u povijesti Eurobasketa. Poljska je u polufinalu i to na koji način. U četvrtfinalu je eliminirala aktualne europske prvake, Sloveniju.

Sloveniju koja je od početka bila u nekom čudnom ritmu. Možda čak i previše samouvjerena. Što je donekle bilo očekivano. Jer je bila stvarno, veliki favorit, ali. Poprilično mlak ulazak u utakmicu, prije svega defenzivno. Kako je to prvo poluvrijeme prolazilo, Slovenija je izgledala sve lošije. Poljaci su pogađali, igrali iznad svoji očekivanja, što je rezultiralo velikom prednošću.

Pedeset i osam poena za poluvrijeme. 29:13 su dobili drugu četvrtini Poljaci. Iz kontri su zabili 12 poena, igrači s klupe su ubacili 11. Slovenci su pogodili devet trica u prvom poluvremenu, Slovenci pet, s tim da su izgubili sam lopti. Najveće face, Luka Dončić i Zoran Dragić zajedno pet.

Na ulasku u drugu četvrtinu bilo je plus tri za Poljake, već tada se vidjelo kako Slovenci jako loše igraju obranu. Problemi su počeli uskoro i u napadu. S 34:29, Poljska serijom 10:0 ide na nestvarnih 44:29. Slovenci ili gube lopte ili ništa ne mogu pogoditi. Njih zaostatak ja sve veći, još je i Dončić dobio neugodan udarac prilikom jednog pada pa mora na klupu. Ponitka pogađa za tri i Poljska na poluvremenu ima ogromnih 58:36.

Međutim, nekako je bilo s jedne strane očekivano da u takvom ritmu Poljska ne može igrati cijelu utakmicu. Treću četvrtinu su Slovenci dobili 18 razlike, uz samo šest primljenih poena. Poljska je vodila na sedam i pol minuta prije kraja treće četvrtine 60:44, na iste bilo je 64:63. Tih deset minuta treće i pet četvrte ipak je bilo premalo za Slovence u ovoj utakmici. Imali su ta četiri poena prednosti, ali ne dugo. Kada se utakmica lomila, opet nisu Dončić i društvo nisu mogli ništa pogoditi. Za razliku od fenomenalnog Mateusza Ponitke koji pogađa tricu, pa da slobodna.

Dončić je već na klupi zbog pet prekršaja, Slovencima nema spasa. Ili ima. Sada je Ponitka prodao jednu loptu, Dragić je spustio na -3. Slaughter ne pogađa za dva, Slovenci imaju loptu za produžetak. Nema Dončića, šutira Prepelič ili bolje rečeno pokuapava šutirati i  promašuju produžetak. Iako je ostala dilema da li je bilo prekršaja. Poljaci su u polufinalu, zasluženo. Slovenci su pokušali na ime, na rutinu, na iskustvo, nije uspjeli.

Video: Slovenia 

Mateusz Ponitka, taj problematični momak je odigrao utakmicu svih utakmica. Triple double je ostvario, 28 poena, 16 skokova, 10 asistencija. Međutim ni ostali nisu bili loši. Naprotiv. Slaughter i Sokolowski su dodali po 16, Zyskowski 14. Dončić je utakmicu zaključio s 14 poena, ali šut iz igre 5/15 uz 11 skokova, 7 asista, ali

i šest izgubljenih lopti. Čančar je s 21 poenom bio prvi strijelac, Dragić drugi sa 17.

Kopirati
Drag cursor here to close