Hrvat, A.J. Slaughter i problematični Ponitka

Čudna Poljska danas protiv Slovenije

"Znam da nam neki blogeri iz Srbije nisu davali velike šanse, ali sretni smo što smo svima dokazali da smo jak kolektiv, dobra ekipa i da su naši igrači vrjedniji nego što su cijenjeni na tržištu Europe", kaže Igor Miličić
Sport / Košarka | 14. 09. 2022. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultatski, najveće iznenađenje ovog Eurobasketa su Poljaci. Prvo su se u svojoj skupini borili za prvo mjesto sa Srbijom, a onda su preko Ukrajine stigli među osam. Tamo gdje ih realno nitko nije očekivao. Ali očito, odličan posao radi Igor Miličić koji je u Poljsku došao još tamo 2000-te godine. Tamo je zaradio nadimak "El Profesor". Iako je rođen u Slavonskom Brodu, njegovi roditelji su ustvari imali stan "preko vode" u Bosanskom.

Ipak, karijeru je počeo graditi u Jugoplastici koja je u to vrijeme već bila Slobodna Dalmacija. S 18 godina, te 1994., bio drugi asistent juniorskog Eurobasketa. Nije samo igrao u Poljskoj. Bio je u Njemačkoj, Grčkoj, jedno vrijeme sedam - osam mjeseci na Kosovu. Kad je pao doping testu u Grčkoj, jedino je mogao igrati na Kosovu u tom trenutku, u Trepči. Od prošle godine je na klupi Poljske. Složio je selekciju u kojoj puno toga ovisi o A.J. Slaughteru.

U selekciji je i Mateusz Ponitka, košarkaš koji iza sebe ima toliko skandala da je to nevjerojatno. Uostalom, izbacio je svog brata iz reprezentacije Marcela. U svađu su bili upleteni i njihovi roditelji, bilo je prljavog veša po medijima i situacija se još uvijek nije smirila. Mateusz je između ostalog izjavio "kako ne može zamisliti" da igra sa svojim bratom u istoj momčadi.

Zbog Mateusza, reprezentaciju su s vremenom napuštali dobri i iskusni igrači poput recimo Marcina Gortata i još nekih drugih. Ipak, Mateusz svoj posao na ovom Eurobasketu odrađuje na najbolji.

"Presretni smo i ponosni, vjerovali smo u to. Znam da nam neki blogeri iz Srbije nisu davali velike šanse, ali sretni smo što smo svima dokazali da smo jak kolektiv, dobra ekipa i da su naši igrači vrjedniji nego što su cijenjeni na tržištu Europe. U četvrtfinalu nas čeka Slovenija, aktualni prvak Europe, vrhunska momčad, sjajni košarkaši i vanzemaljac Dončić", zaključio je Miličić. 

Kopirati
Drag cursor here to close