Zurapović isključio Antetokounmpa i Schrödera

Njemačka tricama uništila Grčku

Schröder je i pored ranije odlaska u svlačionicu, ranije osigurao status najboljeg u dresu Njemačke s 26 poena i 8 asista. Obst i Wagner su bili odlični, obojica s po 19 poena, Theis je na svojih 13 poena dodao i 16 skokova.
Sport / Košarka | 13. 09. 2022. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je dva koraka do ponavljanja uspjeha kojeg je ostvarila 1993. godine kada je na domaćem terenu osvojila naslov prvaka Europe. Tada su na putu do naslova sredili prvo Španjolsku u četvrtfinalu, pa Grčku u polufinalu.

Večeras su u četvrtfinalu skinuli skalp Grčkoj i to na kakav način. Teško ponovljiv. Tako što ubacili 107 poena Grcima, što su pogodili 17 trica. Od toga Obst i Wagner po pet. I nije samo to obilježilo ovaj susret. Vidjeli smo kako je recimo Sloukas poentirao s centra na kraju prvog dijela ili kako su isključene najveće zvijezde na parketu Giannis Antetokounmpo i Dennis Schröder .

Već na početku utakmice se moglo vidjeti da ako šut bude slušao Njemačku, Grčka će biti u problemu. A krenuli su domaćini ludo, osam trica u prvoj četvrtini, kao na treningu. Schröder, Voigtmann, Obst, Wagner. Sa svih strana, Grci se nisu niti "okrenuli" a već je bilo 19:9.

Međutim, Giannis Antetokounmpo se razigrao, pa je do kraja prvih deset minuta Grčka uhvatila priključak. I čak je vodila na početku drugog poluvremena i ništa nije naslućivalo raspad sustava. Koji će doći u drugoj polovini treće četvrtine. Njemačka je tom periodu otišla sa 66:62, na plus 12, 83:71. Pet minuta prije kraja utakmice Giannis Antetokounmpo je zaradio drugu nesportsku nakon čega je isključen kod vodstva Njemačke 96:82.

I tu je jasno bilo tko će u polufinale. Uskoro će Ademir Zurapović u svlačionicu poslati i Dennisa Schrödera, ali to nije pomoglo Grcima. Tek su se uspjeli spusti na podnošljivih 107:96. Schröder je i pored ranije odlaska u svlačionicu, ranije osigurao status najboljeg u dresu Njemačke s 26 poena i 8 asista. Obst i Wagner su bili odlični, obojica s po 19 poena, Theis je na svojih 13 poena dodao i 16 skokova.

Ukupno je Njemačka imala 14 skokova više. Giannis je s 31 poenom, 7 skokova i 8 asista uradio svoje, ali su ostali bili negdje sakriveni. Dorsey 13 poena, Larentzakis 18. Za tri dana se igraju polufinala, znamo prvi par, drugi ćemo dobiti sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close