Fantastični Somborac

VIDEO I Jokić u pobjedi protiv Washingtona ispisao povijest

"Nakon što završim karijeru, to je nasljeđe i prekretnica", rekao je Jokić nakon utakmice. “Osvrnut ću se unatrag i reći ću da je to stvarno super stvar.”
Sport / Košarka | 23. 02. 2024. u 16:49 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć se nakon All-Star pauze nastavila NBA liga. Imali smo priliku svjedočiti odličnim utakmicama, a i predstavama igrača s naših prostora. Bojan Bogdanović je ubacio najviše u pobjedi Knicksa na gostovanju u Philadelphiji, Dončić je još jednom očitao lekciju Bookeru i Sunsima s 41 poenom, a Nikola Jokić je u pobjedi protiv jedne od najgorih ekipa lige, Washington Wizardsa, ispisao povijest.

Denver Nuggetsi su lagano slavili protiv Wizardsa 130:110 i tako prekinuli niz od tri vezana poraza. Na poluvremenu je već bilo +23(72:49) pa je iz tog razloga trener domaćih Michael Malone imao priliku odmoriti startere u posljednjoj dionici utakmice. Niti jedan od glavnih igrača nije odigrao više od 31 minute, no i to vrijeme je bilo dovoljno za Nikolu Jokića da ispiše povijest.

Fantastični Somborac i dvostruki MVP lige upisao je novi triple double učinak. Zabilježio je 21 poen, 19 skokova i 15 asistencija bez promašaja iz igre (10/10). Ovo je bio njegov šesnaesti triple double ove sezone, jedini koji ima više je Sacramentov Domantas Sabonis, koji broji 19 takvih utakmica.

Video: Nikola Jokić protiv Washingtona 

Washington je jedina ekipa protiv koje Jokić nije ostvario triple double u karijeri, naravno pored Denvera za koji igra otkako je stigao u najprestižnije košarkaško klupsko natjecanje. Sinoćnjom je partijom upisao i Wizardse na taj popis, što je 29 ekipa gdje najmanje ima jednu utakmicu s dvocifrenim učinkom u tri različite statističke kategorije. Veliki dio je Jokić odradio u prvom dijelu, kada je već na poluvremenu brojao 10 poena, 14 skokova i devet asistencija.

"Nakon što završim karijeru, to je nasljeđe i prekretnica", rekao je Jokić nakon utakmice. “Osvrnut ću se unatrag i reći ću da je to stvarno super stvar.”

Jedini igrači koji su pored Jokića uspjeli zabilježiti triple double protiv svih ekipa u ligi su LeBron James i Russell Westbrook. Zbog čestog mijenjanja ekipa, njih dvojica uspjela su na svoj konto upisati triple double protiv svih 30 ekipa u ligi.

Prvi u povijesti s 20/15/15 uz stopostotni učinak

No, postoji nešto u čemu se aktualni prvak i MVP finala izdvaja od svih igrača u povijesti NBA. Jokić je postao prvi igrač ikada koji je upisao minimalno 20 poena, 15 skokova i 15 asistencija uz stopostotan učinak iz igre.

Također se odlijepio i od legendarnog Wilta Chamberlaina na listi igrača koji su ostvarili triple double bez promašenog šuta. Ovo je bila Jokićeva četvrta utakmica tog tipa, dok je Wilt zabilježio tri takva nastupa. Na popisu se nalazi i igrač Warriorsa, Draymond Green, koji ima dvije takve utakmice u svojoj karijeri.

Bio je ovo 121. triple double karijere Nikole Jokića u regularnoj sezoni, ne računajući NBA doigravanje gdje ima još 16 takvih utakmica. Tri igrača broje više triple doubleova u karijeri od Jokića, a to su Magic Johnosn(138), Oscar Robertson(181), i Russell Westbrook(198).

Kopirati
Drag cursor here to close