Prvi domaći poraz Bostona

VIDEO I Jokić odao počast Milojeviću sjajnom partijom

"Nikola je posebna osoba, očigledno i bilo je nevjerojatno gledati ga kako igra s tom tugom u srcu. Taj nivo igre, kada se zna s kim smo igrali, i kada se sve sabere...Zato je Nikola najbolji košarkaš na svijetu", rekao je trener Denvera.
Sport / Košarka | 20. 01. 2024. u 10:26 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi večeri igran je u TD Gardenu gdje je Boston ugostio aktualne prvake, Denver Nuggetse. I upisao prvi poraz na domaćem parketu.
U utakmici s 13 promjena u vodstvu i osam izjednačenja. Niti jedna ekipa nije uspijevala napraviti osjetniju prednost.

Denver je izbrisao zaostatak od šest poena na poluvremenu serijom 12:4 otvorivši treću četvrtinu. Boston je uzvratio svojom 9:0 kako bi ponovno preuzeo vodstvo. Kod vodstva Denvera 101:100, Gordon je promašio tricu, ali i Tatum na drugoj stani polaganje. Sada je Gordon na liniji slobodnih bacanja, ali pogađa jedno od dva.

Gosti imaju dva razlike, Boston dovoljno vremena da nešto napravi. Tatum je na kraju imao zadnji šut, nije pogodio. Jamal Murray je za poen bio ispred Jokića (35 poena), dok je Nikola bio još jednom blizu triple-doublea s 34 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Boston je izgubio iako su tu bili Derrick White (24 poena), Jayson Tatum (24 poena) i Kristaps Porzingis (21 poen).

Video: Boston - Denver 

"Izgubio si nekog koga voliš i tko ti je mnogo značio, neko tko ti je bio trener i mentor. I rekao sam, idi, odaj mu počast. Znate što mislim? I Nikola je izašao, odao počast odigravši na visokom nivou. Nije to lako uraditi teška srca, ali Nikola je posebna osoba, očigledno i bilo je nevjerojatno gledati ga kako igra s tom tugom u srcu. Taj nivo igre, kada se zna s kim smo igrali, i kada se sve sabere...Zato je Nikola najbolji košarkaš na svijetu", podvukao je nakon utakmice trener Denvera.

Sjajnu utakmicu, svoju najbolju ove sezone odigrao je suigrač Jusufa Nurkića, Devin Booker. On je protiv New Orleansa postigao 52 poen uz 5 asistencija i 4 skoka pa je Phoenix sve bliže šestom mjestu koje vodi u play off. Sunsi su bili bolji od Pelicansa 123:109, Kevin Durant je dodao 26 poena i 5 skokova dok je kod Pelicansa najbolji bio Zion Williamson s 24 poena. Jusuf Nurkić je ubacio samo pet poena, ali je zato imao velikih 15 skokova.

S novim čovjekom u rosteru (Pascal Siakam), oporavljenim Tyreseom Haliburtonom, Indiana nije uspjela opravdati status favorita protiv Portlanda u gostima. Jerami Grant i Malcolm Brogdon su bili nezaustavljivi. Prvi je ubacio 37 poena, drugi 30. Haliburton i Siakam su postigli po 21 poen uz 17 asistencija prve zvijezde Pacersa.

Jedna lopta je odlučila pobjednika u duelu Miamija i Atlante. Ona Dejounte Murraya, koji je pogodio za tri, dvije sekunde prije kraja i slavlje Hawksa. Upravo je Murray bio najbolji kod Hawksa s 22 poena, dok su kod Miamija ubacili dvadeset ili više trojica. Jimmy Butler (25), Tyler Herro (25), Bam Adebayo (21).

Video: Miami - Atlanta 

Rezultati:
Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 124:120
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 109:124
Boston Celtics - Denver Nuggets 100:102
Miami Heat - Atlanta Hawks 108:109
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 109:123
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 118:115
Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 112:130

Kopirati
Drag cursor here to close