Četvrti put u karijeri

Ivanović ponovo na klupi Baskonije

Veliki uspjeh je ostvario 2001. godine, kada je Tau Ceramicu doveo do finala košarkaške Eurolige. U to vrijeme nije bilo Final Foura, igralo se finale na tri pobjede, pa je Kinder slavio u pet utakmica.
Sport / Košarka | 30. 10. 2023. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duško Ivanović se vratio kući. Ne, nije preuzeo neki klub iz Crne Gore, već onaj s kojim je ostvario najbolje rezultate u karijeri. Prvu titulu prvaka Španjolske osvojio je kao trener Tau Ceramice, drugu kada se ekipa zvala Caja Laboral, treću u vrijeme dok je to bila Baskonia kao i danas. Veliki uspjeh je ostvario 2001. godine, kada je Tau Ceramicu doveo do finala košarkaške Eurolige. U to vrijeme nije bilo Final Foura, igralo se finale na tri pobjede, pa je Kinder slavio u pet utakmica.

Godinu dana ranije, Ivanović je uzeo FIBA Korać Cup kao trener Limogesa. Pored Baskonije i Limogesa, bio je Ivanović na klupi Barcelone, Fribourga, Panathinaikosa, Khimkija, Bešiktaša koji je bio posljednji klub prije dolaska u Zvezdu. Osvajao je Kupove po Španjolskoj, Grčkoj, Francuskoj, dok je reprezentaciju BiH vodio na Eurobasketu 2015. godine. Poznat je kao trener čvrste ruke, kako kaže Mirza Teletović:

"On je trener koji vas neće lagati. On će vam sve reći, ali na pravi, ljudski način. Nebrojeno puta tijekom karijere me je povukao sa strane i pričao sa mnom kao s čovjekom o stvarima koje moram da popravim kako bih ja bio bolji i kako bi ekipa napredovala. I znate što? Nikada nije pogriješio"

Upravo je Mirza Teletović najavio povratak Duška Ivanovića na klupu Baskonije, pa se postavlja pitanje možemo li očekivati da upravo bivši reprezentativac BiH krene u suradnju sa svojim nekadašnjim trenerom.

Kopirati
Drag cursor here to close