16 trica za pobjedu

Italija šokirala Srbiju

Brod Srbije je krenuo da tone kada je prvo Spissu pogodio tricu za 74:68, Polonara je uvezao pet poena za +9.
Sport / Košarka | 11. 09. 2022. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj "pravoj" utakmici na Eurobasketu, Srbija je udarila u zid. Zid u koji je Italija ugradila 16 trica, koja je ponovila kvalifikacije za Olimpijske igre. Razlika je u rezultatu i dvorani. Taj prvi poraz Srbije je doživjela na svom parketu, ovaj večeras u Berlinu. I razlika je u veličini iznenađenja. Ovo je ipak ogromno, jer je za većinu Srbija bila najveći favoriti, čak i pored Slovenije.

S druge strane Italija nije briljirala u prvom krugu, izgubila je Ukrajine, ali tko ih sada pita za taj poraz, kada su u četvrtfinalu. Gianmarco Pozzecco je u svom stilu vodio ovu utakmicu, dok nije zaradio dvije tehničke, pa je isključen, ali ni to nije smetalo Italiji. Kada je krenuo šut za tri poena, krenuo je.

Omaleni bek šuter Venezije Spissu je pogodio šest trica, Fontecchio tri, Melli, Polonara, svi su pogađali. U jednom trenutku je izgledalo kao da ne mogu promašiti. S druge strane, u reprezentaciji Srbije uglavnom se čekao Jokić koji jeste odradio svoju utakmicu s 32 poena, 13 skokova, ali s vremenom je gubio koncentraciju.

Prodao je jednu, dvije lopte kada je bilo važno. Međutim Srbiji je trebao još jedan igrač, Micić je pratio, na kraju je postigao 16 poena, ali je imao osam izgubljenih lopti, s tim da je šutirao za tri poena 1/8.

Srbija je držala utakmicu pod kontrolom, ali je Italija prijetila. Uhvatila je priključak u završnici prvog poluvremena, pa je taj zadržala do sredine treće četvrtine. A onda je Italija sa 57:63 došla do vodstva 66:63. Brod Srbije je krenuo da tone kada je prvo Spissu pogodio tricu za 74:68, Polonara je uvezao pet poena za +9. 

Jokić je nešto pokušao, čak je pogodio tricu uz prekršaj s devet metara, ali je jednostavno nestalo ideje u fazi napada. Kod Italije Spissu 22 poena, Melli 21, Fontecchio 19. Košarkaši Italije su imali jedan šut više za tri poena, nego za dva, dok su u reprezentaciji Srbije od 86, 24 postigli s linije slobodnih bacanja. U četvrtfinalu će Italija igrati protiv Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close