Litva nakon produžetka pala u Berlinu

Brown provukao Španjolsku u četvrtfinale

Willy Hernangomez drži Litvance u životu jer je pogodio jedno bacanje, bolje rečeno propušta meč loptu. Ignas Brazdeikis kupi otpadak u skoku i pogađa skoro sa sirenom za produžetke.
Sport / Košarka | 11. 09. 2022. u 00:10 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za kraj je to bila poslastica. Okršaj trostrukih prvaka Europe s jedne i druge strane, Španjolske i Litve. Reprezentacija koje su stigle oslabljene na ovaj Eurobasket, koje nisu briljirale u prvom krugu, ali su na kraju odigrale vrhunsku utakmicu u kojoj je junak bio nitko drugi do Lorenzo Brown, taj osporavani Amerikanac čiji je angažman izazvao velike polemike u španjolskim košarkaškim krugovima.

Brown kojeg ustvari većim dijelom utakmice nije bilo. Ali je onda krenuo. Kad je bilo najvažnije, najpotrebnije. U produžetku je čovjek ubacio 13 poena i još je ukrao Brazdeikisu loptu na pola minute prije kraja kod 95:94. Na kraju je Brown utakmicu zaključio s 28 poena i 8 asista.

Litvanci su na poluvremenu imali pet poena prednosti, nakon trice Kuzminskasa u jednom trenutku treće i devet razlike, ali se Španjolci nisu predavali. Pomogli su im malo i Litvanci jer su počeli promašivati, za tri, za dva, tek je Domantas Sabonis pogodio dva slobodna opet za plus pet na ulasku u posljednjih deset minuta.

Na pet minuta prije kraja Litva je imala 75:68, a onda je stala, dok se probudio upravo Brown. Njemu pomažu Willy Hernangomez, stari lisac Rudy Fernandez, Lopez-Arostegui. Litvanci zovu time out 16 sekundi prije kraja na -1, ali onda Sabonis u bloku pravi prekršaj u fazi napada.

Willy Hernangomez drži Litvance u životu jer je pogodio jedno bacanje, bolje rečeno propušta meč loptu. Ignas Brazdeikis kupi otpadak u skoku i pogađa skoro sa sirenom za produžetke.

Kako su Litvanci ispustili svoju prednost u regularnom tijeku, tako su Španjolci u produžetku, ali su na kraju nekako provukli.

Video: Spain 

Pored Browna kod Španjolske je Willy Hernangomez na 21 poen dodao 8 skokova, njegov brat Juancho i Rudy Fernandez su ostali na 13 poena. Španjolce je mučila trica, realizacija je bila tek 23 posto (7/31). Kada se pogleda lista strijelaca kod Litve, rekli bismo sve izgleda idealno. Brazdeikis (17), Sabonis (15), Jokubaitis (13), Lekavicius (15), Kuzminskas (18), međutim nema poena

Valanciunasa. Ima, ali to je premalo, svega pet uz 6 skokova.

Španjolska je u četvrtfinalu, nekako se provukla i sada čeka boljeg iz susreta Finska - Hrvatska.

Kopirati
Drag cursor here to close