Nakon poraza u osmini finala

Mulaomerović spreman odstupiti

"Nisam uspio, ovo je vjerojatno moja zadnja utakmica na klupi reprezentacije", poručio je popularni Mula koji je na čelu izabrane vrste bio od 24. siječnja 2022. zamijenivši Veljka Mršića.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2022. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je posljednji put na velikom takmičenju osvojila broncu 1995. godine na Eurobasketu. Od tada do danas se puno toga izdešavalo
u ovoj reprezentaciji. Gledajući eliminacijske utakmice, Hrvatska je dobila samo tri. Još tamo 2005. godine je u Podgorici Hrvatska
savladala Italiju 74:66, 2013. godine u Sloveniji je nadigrala Ukrajinu 84:72, dok je u Turskoj 2001. godine bila bolja od Italije 65:57.
Prije i poslije tih utakmica Hrvatska je gubila važne dvoboje, od Njemačke, Rusije, Litve, Španjolske, Češke, danas Finske.

"Nisam uspio, ovo je vjerojatno moja zadnja utakmica na klupi reprezentacije", poručio je popularni Mula koji je na čelu izabrane vrste bio od 24. siječnja 2022. zamijenivši Veljka Mršića. Damir Mulaomerović ustvrdio je kako njegova momčad nije imala rješenje za raspoložemog Laurija Markkanena. Zvijezda finske reprezentacije utakmicu je završila sa 43 koša i 9 skokova.

"Markkanen je ušao u utakmicu s nekoliko lakih koševa i kasnije ga je bilo nemoguće zaustaviti. Mijenjali smo čuvare na njemu, ali nije pomoglo. Preuzimali smo ga, a on je kreirao i šutove za druge igrače. Nisam mogao staviti Zubca da ga čuva jer je bio ozlijeđen i zato ga nisam mogao koristiti koliko sam htio. Usto je i Salin pogodio nekoliko trica. Nismo igrali obranu kako smo htjeli. Znali smo kako Finska igra i nismo ih uspjeli zaustaviti", rekao je Mulaomerović.

Kopirati
Drag cursor here to close