Malo četiri razlike 19 sekundi prije kraja

Francuska među osam, Turci ispustili pobjedu

Osamdeset sekundi prije kraja Francuska je vodila 87:82. Sada Heurtel gubi loptu, Mbaye promašuje tricu, pa Gobert dva bacanja. Sve na 87:86. Srećom po Francusku, Korkmaz nije šutnuo loptu.
Sport / Košarka | 10. 09. 2022. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva utakmica osmine finala i odmah uzbuđenja. Puno preokreta, jednako tako propuštenih prilika na jednoj i drugoj strani. Na kraju je jedna lopta presudila, ona koju je izgubio Furkan Korkmaz na sekundu prije kraja pa je Francuska otišla u četvrtfinala nakon konačnih 87:86.

Francuska je bolje ušla u utakmicu, vrlo brzo došla na +10, u jednom trenutku je to bilo i velikih 34:20, ali je drugom dijelu Turska napravila veliki preokret. Francuzi su imali veliki pad, izgubili su treću četvrtinu 16 razlike, više od sedam minuta su bili poena.

Na kraju su Turci imali sve u svojim rukama. Korkmaz je dobio tri slobodna bacanja iako je Furnier pravio prekršaj prije nego što će ovaj šutirati. Fournier će nagaziti liniju pa su Turci dobili poklon loptu, ali je Heurtel položio za -2. Meč loptu u svojim rukama je imao Cedi Osman. Nesportsku je napravio Luwawu - Cabarot, ali Osman nije pogodio niti jedno od dva bacanja. Fournier se iskupio, ukrao je jednu loptu, ali je Francusku u produžetke odveo Gobert zakucavanjem.

Drame nije nedostajalo niti u produžetku. Osamdeset sekundi prije kraja Francuska je vodila 87:82. Sada Heurtel gubi loptu, Mbaye promašuje tricu, pa Gobert dva bacanja. Sve na 87:86. Srećom po Francusku, Korkmaz nije šutnuo loptu.

Gobert je napokon bio pravi s 20 poena i 17 skokova, Heurtel i Fournier su dodali po 13. Francuska je imala 45 skokova, 14 više od Turske. Na drugoj strani Bugrahan Tuncer 22 poena uz šest trica, Korkmaz 18 poena, ali i šest izgubljenih lopti.

Kopirati
Drag cursor here to close