Prvenstvo košarkaša

Igokea i Borac u finalu play offa

Borac je u Boriku bio poprilično uvjerljiv, slavio je 75:59. Presudnu prednost domaća momčad je ostvarila u trećoj četvrtini nakon koje su gosti bili u minusu 14 poena.
Sport / Košarka | 11. 05. 2023. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu play offa za košarkaše igrat će Igokea i Borac iz Banja Luke. I dok je trijumf Igokee u dvije protiv Budućnosti donekle očekivan, poaz Širokog Brijega od Borca svakako nije.

Borac je u Boriku bio poprilično uvjerljiv, slavio je 75:59. Presudnu prednost domaća momčad je ostvarila u trećoj četvrtini nakon koje su gosti bili u minusu 14 poena. Bez većih problema Borac je priču proveo do kraja. Amsal Delalić i Aleksandar Langović su predvodili Borac sa po 16 poena, Rebec je dodao 15.Jaron 13.

Kod Širokog Brijega su tek Josip Čović i Daishon Knight uspjeli ubaciti po 12 poena. U cijelom susretu košarkaši Širokog Brijega su pogoditi tek tri trice.

Budućnost je protiv Igokee odigrala jako dobru utakmicu, nakon deset minuta je vodila deset razlike, ali su gosti napravili preokret. Na kraju je utakmica ponudila egal završnicu, Na dvadeset sekundi do kraja Vojin Ilić smanjuje na 87:88, ali Igokea nije dozvolila preokret. Završilo je 90:92, a Igokeu su predvodili Kosta Kondić s 23 i Nikola Marić sa 22 poena.

Obojica su imala i po 5 skokova i 2 asistencije. Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Vojin Ilić sa 28 poena i 7 skokova, dok je Milivoje Božović bio nadomak double-doublea sa 17 poena i 9 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close