Bosna izborila treću utakmicu

Široki prvi u polufinale

Na poluvremenu je Široki imao 15 poena prednosti, na ulasku u posljednju četvrtinu 19. Ive Ivanov i Daishon Knight su bili najbolji kod Širokog sa 16 poena, Kraljević je postigao 14.
Sport / Košarka | 27. 04. 2023. u 00:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Širokog Brijega prvi su izborili plasman u polufinale play offa. U drugoj utakmici prvog kruga Široki je potvrdio status favorita, te je savladao Slaviju u Istočnom Sarajevu 64:97.

Na poluvremenu je Široki imao 15 poena prednosti, na ulasku u posljednju četvrtinu 19. Ive Ivanov i Daishon Knight su bili najbolji kod Širokog sa 16 poena, Kraljević je postigao 14, Little je na 12 poena dodao i 9 skokova, koliko je ubacio i Vujanović. Što se tiče Slavije, Foreman je stao na 14 poena, Ilić, Damjanović i Tanksley su završili susret s po 11 poena.

Daleko više uzbuđenja je ponudila utakmica između Bosne i Budućnosti iz Bijeljine.Bosna je imala više od 20 poena razlike, ali je gost to uspio u potpunosti nadoknaditi i doći do uzbudljive završnice. Ipak, Studenti su u finišu sačuvali prednost i ostvarili pobjedu 92:87.

Odlučujući meč na rasporedu je za vikend, a prednost domaćeg terena imat će Budućnost u Bijeljini. Bosnu su do pobjede vodili Anthony Collins i Faris Verlašević s 18 poena, dok je kod gostiju Vojin Ilić postigao 21.

Kopirati
Drag cursor here to close