Kapetan nakon utakmice

Halilović: Ovo je put kojim trebamo ići

"Drago nam je što smo dobili i što smo kritičarima zatvorili usta. Dobili smo sliku što možemo uraditi i što nekima možemo reći: "Eto vam vaše kritike". Ovo je put kojim trebamo ići", naglasio je nakon utakmice kapetan selekcije Miralem Halilović.
Sport / Košarka | 28. 08. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je to malo tko očekivao, posebno nakon onakvog izdanja u Podgorici, BiH košarkaši su ostvarili jednu od vrjednijih pobjeda u posljednjih nekoliko godina. Ne samo zbog činjenice da su opet zadržali šanse za plasman na SP, već ponajviše zbog činjenice da su u utakmici s dva produžetka uspjeli savladati jednu jaku Francusku s Gobertom, Fournierom, Heurtelom.

Na način na koji su to napravili uz nevjerojatne uspone i padove. Jer prvo su Francuzi upali u minus od nestvarnih 14 razlike, nakon čega su drugu četvrtinu dobili sa 32:10. Pa je onda opet BiH imala svojih velikih deset minuta u kojima je limitirala Francusku na samo pet postignutih poena. Na kraju jednu šuterski potentnu selekciju kao što je Francuska, BiH je uspjela svesti na 90 poena nakon dva produžetka. Na šut ispod 40 posto, na 27 izgubljenih lopti.
Fournier i Gobert, NBA zvijezde ove selekcije su zajedno sakupili 12 izgubljenih lopti, što se ne događa tako često.

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda u posljednjih 15-ak godina. Još je bolji osjećaj što smo dobili Francusku gdje igram već godinama. Pokazali smo da možemo igrati protiv ovakvih reprezentacija. Nakon Crne Gore bilo nas je sramota i na parket smo izašli s nevjerojatnom energijom. Pokazali smo karakter i uvjeren sam da možemo napraviti još dosta toga.

Protiv Crne Gore je bilo smiješno. Sram nas je bilo.Radili smo odlično, momci se žrtvuju, nitko se ne žali, a bilo je razloga za žalbe. Nitko nije izlazio u javnost. Svi su nam okrenuli leđa, nisam mogao vjerovati da nam ljudi upute toliko kritika. U neku ruku je ispalo dobro. Ali mi smo se osjećali katastrofalno. Ne može se tim napraviti nakon 10 dana. Drago nam je što smo dobili i što smo kritičarima zatvorili usta. Dobili smo sliku što možemo uraditi i što nekima možemo reći: "Eto vam vaše kritike". Ovo je put kojim trebamo ići", naglasio je nakon utakmice kapetan selekcije Miralem Halilović.

Do kraja kvalifikacija za SP, BiH mora odigrati dvije utakmice protiv Mađarske i jednu protiv Crne Gore. Za plasman na završni turnir potrebno je ostvariti tri pobjede i čekati eventualni poraz Crne Gore u duelima protiv Češke (dva puta) i Litve (jednom).

Kopirati
Drag cursor here to close