Kobna treća četvrtina

Estonci uvjerljivi protiv BiH

Sa druge strane košarkaši BiH su promašili 12 trica i jedan broj slobodnih bacanja, uz devet izgubljenih lopti u odnosu na Estonce.
Sport / Košarka | 14. 08. 2022. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za predstojeće utakmice kvalifikacija i nastup na Eurobasketu, muška košarkaška reprezentacija BiH je poražena na turniru u Estoniji od domaće reprezentacije 89:102. Poraz kao poraz u pripremnom periodu nije ništa strašno, međutim zabrinjavajuća je činjenica kako su Estonci ubacili 102 poena, čak 56 u drugom poluvremenu. Posebno je bila kritična treća četvrtina koju su Estonci dobili 33:12.

Do tog perioda situacija nije izgledala loše na parketu.Prvu četvrtinu je BiH dobila šest razlike, na poluvremenu je bilo 47:46. A onda je sve stalo. BiH je vodila 49:48, do polovine treće dionice zaostatak je bio dohvatljivih osam poena, međutim, finiš te četvrtine katastrofalan. Sa 54:60, Estonija je otišla na 59:79, utakmica je već tada bila odlučena. Estonci su ubacili 14 trica, Kristian Kullamäe četiri.

Maik-Kalev Kotsar je predvodio domaću selekciju sa 21 poenom, Kriisa je dodao 16. Sa druge strane košarkaši BiH su promašili 12 trica i jedan broj slobodnih bacanja, uz devet izgubljenih lopti u odnosu na Estonce. Što se tiče pojedinačne statistike, Musa 21 poena uz šut iz igre 6/15, pet promašenih trica, 6 skokova, 4 asistencije i 4 izgubljene lopte. Nurkić je na 18 poena dodao devet skokova i pet izgubljenih lopti.

Kopirati
Drag cursor here to close