142 poena Warriorsa, Morant se ozlijedio

Giannis izvukao Buckse, potop Mephisa

Morant je ljuto napustio Chase Center bez razgovora s novinarima, ali je na svom Twitteru objavio i kasnije izbrisao video snimak s riječima "probio je kod" , referencu koju je trener Warriorsa Steve Kerr upotrijebio pet dana ranije....
Sport / Košarka | 08. 05. 2022. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Milwaukee Bucksa i Golden State Warriorsa imaju prednost od 2:1, nakon noćas odigranih trećih utakmica konferencijskih polufinala. Duel Bucksa i Celticsa je mogao i drugačije završiti jer gosti prvo nadoknadili zaostatak od 13 poena (73:86), pa su uspjeli i povesti nakon poena Browna sa linije slobodnih bacanja. Međutim Bucksi su zahvaljujući Giannisu Antetokounmpu i Jrueu Holidayu uspjeli svoju momčad odvesti u napetoj završnici stigli do vrijedne pobjede.

Nakon što se uspjeli obraniti, Celticsi su imali napad za povećanje prednosti, ali su Jaylen Brown i Marcus Smart u razmaku od 10 sekundi promašili dvije otvorene trice na ulazu u posljednju minutu. Na drugoj strani je 44 sekunde prije kraja Antetokounmpo položio i ponovno donio minimalnu prednost Bucksima (101-100), da bi Jrue Holiday uz dosta sreće uspio pogoditi šut iz okreta i donijeti domaćoj momčadi vodstvo 103-100. Bostonu je ostalo samo i 11.2 sekundi pokušati tricom izboriti produžetak. No, do tog pokušaja nisu došli, jer je Holiday napravio faul i poslao Marcusa Smarta na slobodna bacanja, kad je na semaforu stajalo 4.6 sekundi do kraja.

"Bit će borbi, ali na kraju dana, ako nastavite i ostanene na pravom putu, uspjet ćete. Ako ne ostaneš na pravom kursu, nećeš uspjeti. Tako je jednostavno," rekao je Antetokounmpo dodavši: "Znam koje su moje prednosti. Ponekad ću odigrati dobro, a ponekad krivo, ali sve dok igram u okviru svojih snaga, mi ćemo bit ću na dobrom mjestu."

Pobjednički sastav je predvodio Giannis Antetokounmpo koji je iz 30 šuteva ubacio 42 poena, a tome je dodao 12 skokova, osam asistencija i dvije blokade. I Jrue Holiday je imao 30 šuteva, a ubacio je 25 poena. Dobru rolu odigrao je Brook Lopez sa 13 koševa i 10 skokova. Jaylen Brown je sa 27 koševa bio najbolji strijelac gostiju, Al Horford je upisao 22 koša i 16 skokova, Derrick White je dodao 14 poena.

Za razliku od ove utakmice, ona između Golden State Warriorsa i Memphis Grizzlies je bila daleko izvjesnija. Jer završilo je velikih trideset razlike, uz čak 142 poena Warriorsa. Stephen Curry je predvodio Warriorse sa 30 poena i šest asistencija, Jordan Pool je dodao, a Klay Thompson 21 poen i devet skokova.

Popravili smo selekciju šuteva, večeras je bilo puno bolje.Kada se Klay zahukta naš tim poprima drugačiji izgled. Postali smo mnogo teži za čuvanje" pojasnio je coach Steve Kerr.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Ja Morant sa 34 koša i sedam asistencija, no šest minuta prije kraja susreta napustio je parket zbog ozljede koljena nakon sudara s Poolom.

Morant je ljuto napustio Chase Center bez razgovora s novinarima, ali je na svom Twitteru objavio i kasnije izbrisao video snimak s riječima "probio je kod" , referencu koju je trener Warriorsa Steve Kerr upotrijebio pet dana ranije kada je Dillon Brooks napravio oštar prekršaj nad Garyjem Paytonom, koji je nezgodno pao i slomio lijevi lakat. Ovoga puta su Grizzliesi optužili suparnika za grubu igru.

Polufinale konferencija:
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 103:101 (2:1)
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 142:112 (2:1)

Kopirati
Drag cursor here to close