Privlači pažnju na utakmicama

Dora Panteli - Najzgodnija novinarka košarkaške Eurolige

Prije četiri godine je postala prva novinarka - žena koja je radila prijenos utakmice košarkaške reprezentacije Grčke sa SP-a.
Sport / Košarka | 20. 10. 2023. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U košarkaškim krugovima posljednjih nekoliko godina privlači veliku pažnju. Još tamo od Svjetskog prvenstva 2019. godine. Ona se zove Theodora Panteli, Dora koja komentira utakmice košarkaške Eurolige, između ostalih zadnja je bila Olympiakosa i Partizana.

Mnogi će reći kako Dora glasi za jednu od najljepših košarkaških novinarki i voditeljica, a u jednom glasanju je izabrana za najzgodniju novinarku koja prati najjaču košarkašku ligu u Europi - Euroligu.

Dora je odrasla u Ateni, studirala je u Americi. Ima zvanje suradnika za nauku, diplomu engleske književnosti i globalne kulture i magistrat iz filozofije i PPL (filozofija, politika, pravo). Također, magistrirala je i psihologiju, a od 2016. radi pomenuti posao u novinarstvu. Mnogi ne znaju, da je za Doru košarka predstavljala utočište, loptu je uzela "bježeći" od kuće.

Video: Dora Panteli 

"U mom domu dešavale stvari za koje bih voljela da se nijednom drugom djetetu nikada ne dogode, a ovo govorim jer svaki dan slušamo o nasilju u obitelji i zlostavljanje po šokantnim stopama. U mojoj kući su se takve stvari dešavale i tražila sam izlaz. Moj izlaz je, dakle, bila košarka. Otišla sam na jedan trening, prvi put sam vidjela da uopće žene treniraju košarku. I tako je počelo. Kasnije sam samo čekala da dođem iz škole i idem na teren s loptom. Bilo je noći kada bih bukvalno istrčala iz kuće i otišla na teren. Tamo sam znala satima sjediti i gledati i zvijezde".

Stvar su se promijenile u vrijeme dok je igrala u Panserraikosu. Putovala je kući autobusom i sasvim slučajno upoznala Erin Buscher, američku košarkašicu koja joj je predložila odlazak u Ameriku, na studije.

"Bilo je to tek 2004. godine, nije bilo društvenih mreža. Zamislite, kući nisam imala internet. Da bih razgovarala s nekim u Americi odlazila sam u neki internet kafić, gdje su drugi igrali igrice. Nisam prošla u prvom pokušaju, ali nije bilo odustajanja Tako smo 2006. godine Katerina Glyniadaki i ja postale prve Grkinje koje su otišle u Ameriku da studiraju i igraju na sveučilištu. Za mene je to bio kulturni šok, morala sam da se očvrsnem, morala sam da se zaposlim, jer je to bila samo sportska stipendija. Tako sam uvijek imala dilemu posebno ljeti, da li igrati za reprezentaciju ili ostati raditi u Americi. To je surova realnost s kojom se svi sportisti moraju suočiti", ispričala je jednom prilikom za medije u Grčkoj.

Video: Dora Panteli 

Prije četiri godine je postala prva novinarka - žena koja je radila prijenos utakmice košarkaške reprezentacije Grčke sa SP-a. Od 2016. godine radi kao TV voditeljica, sportska novinarka, analitičarka košarkaških zbivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close