Novac nije problem

Arapi žele u Euroligu!

Grčki mediji pišu o tome kako je skupina poduzetnika spremna staviti "nemoralnu ponudu" na stol zahvaljujući kompaniji Emirates.
Sport / Košarka | 11. 10. 2022. u 02:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 22 godine napokon je došlo do promjene na mjestu prvog čovjeka košarkaške Eurolige. Dejan Bodiroga je zamijenio Španjolca Jordija Bertomeua. Bodiroga je nakon završetka igračke karijere od 2011. - 2015. bio je potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije, a potom i predsjednik natjecateljske komisije FIBA Europe.

"Ulazimo u novu eru Eurolige. Proteklih 20 godina vidjeli smo da se elitno europsko košarkaško natjecanje etabliralo kao moćna sila u globalnom sportu. Želio bih se zahvaliti Jordiju Bartomeuu i njegovom timu na njihovoj viziji i napornom radu. Veselim se nastavku izgradnje i širenja utjecaja Eurolige i EuroCupa", izjavio je Bodiroga nakon službenog preuzimanja nove uloge. Mnogi vjeruju ili se barem nadaju da bi dolaskom Dejana Bodiroge neke stvari mogle da se napokon pomaknuti s mjesta u dugogodišnjem ratu FIBA - Euroliga.

Međutim, za sada se po tom pitanju Bodiroga nije izjašnjavao, ali zato se pojavljuju zanimljive informacije o ulasku Arapa u Euroligu. Grčki mediji pišu o tome kako je skupina poduzetnika spremna staviti "nemoralnu ponudu" na stol zahvaljujući kompaniji Emirates.

Navodno bi upravo ta kompanija trebala preuzeti glavno sponzorstvo od Turkish Airlinesa. Arapi su spremni ići do 60 milijuna po godini, dok Turkish Airlinesa za sada izdvaja deset po sezoni. Nakon toga bi na red današnjeg sastanka u Dubaiju na red trebala doći priča o pozivnici koja bi pripala novoj momčadi koja stiže iz ovog dijela svijeta.

Pored toga Arapi traže domaćinstvo Final Foura za period od 2024. do 2026. godine u jednoj od najmodernijih košarkaških dvorana na svijetu, Coca Cola Areni.

Slučajno ili ne, ovaj sastanak u Dubaiju dolazi samo nekoliko dana ranije igrane su dvije utakmice NBA klubova Atlanta Hawksa i Milwaukee Bucksa odigrane upravo u Abu Dhabiju.

Kopirati
Drag cursor here to close