Na kraju Mundobasketa

Dončić opsovao suca iz Hrvatske pa dobio tehničku

Luka je završio na parketu, tražio je prekršaj, suci se nisu oglasili, a onda je zvijezda Mavsa jednostavno opsovao. Namjerno ili ne, teško je reći, ali je pogriješio s obzirom na to da je njemu najbliži bio ispod koša sudac Martin Vulić iz Hrvatske.
Sport / Košarka | 10. 09. 2023. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska košarkaška reprezentacija osvojila je sedmo mjesto Svjetskog prvenstva 89:85 pobjedom nad Italijom, a posebnu pozornost na susretu privukao je Luka Dončić. Osim što je, klasično, završio susret kao najbolji igrač svoje reprezentacije s 29 poena, 10 skokova i osam asistencija, najbolji igrač Slovenije i velika zvijezda Mundobasketa je opet pažnju privukao reakcijama na pojedine sudačke odluke.

Ovaj put je u trećoj četvrtini utakmice Dončić krenuo u kontru a zajedničkim snagama zaustavili su ga Achille Polonara i Gabriele Procida. Luka je završio na parketu, tražio je prekršaj, suci se nisu oglasili, a onda je zvijezda Mavsa jednostavno opsovao. Namjerno ili ne, teško je reći, ali je pogriješio s obzirom na to da je njemu najbliži bio ispod koša sudac Martin Vulić iz Hrvatske.

Video: Tehnička dosuđena Dončiću 

Naravno, Vulić je bez razmišljanja odmah dosudio tehničku pogrešku. Ono što je zanimljivo, dobar dio medija u Hrvatskoj je objavio informaciju tvrdeći kako se radi o drugom sucu, Ademiru Zurapoviću iz BiH koji jeste sudio također ovu utakmice, ali je u tom trenutku bio na drugom dijelu terena.

Kopirati
Drag cursor here to close