Opet nije izdržao

Dončić isključen, Kanada u polufinalu

Bilo je grešaka sudaca, ali Dončić je komentirao odluke kada je i trebalo i kada nije. Na kraju je isključen u četvrtoj četvrtini, šest i pol minuta prije kraja. Nešto malo prije njega u svlačionici je završio i Dillon Brooks.
Sport / Košarka | 06. 09. 2023. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanada je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Reprezentacija od koje su se velike stvari očekivali u prošlosti napokon je posložila selekciju kvalitetnu i vrijednu plasmana među četiri najbolje na svijetu. Treći put na ovom turniru Kanađani su ubacili stotinu ili više poena, a njihovu snagu u pravom smislu riječi osjetili su Slovenci. U utakmici koja je bila jedna od najboljih na turniru.

Slovenci su parirali, držali priključak, ali su bili previše nervozni, kasnije i umorni, nisu izdržali više od jednog poluvremena. Od samog početka najveća zvijezda reprezentacije Slovenije i jedan od najvećih turniru Luka Dončić od prvog trenutka je bio u nekom duelu sa sucima Vazquezom, Mazzonijem i Salinsom.

Bilo je grešaka sudaca, ali Dončić je komentirao odluke kada je i trebalo i kada nije. Na kraju je isključen u četvrtoj četvrtini, šest i pol minuta prije kraja. Nešto malo prije njega u svlačionici je završio i Dillon Brooks.

Jednostavno Kanađani su igrali vrlo kvalitetnu, čvrstu obranu, na koju se Slovenci nisu prilagodili. Slovenci su imali jako loše otvaranje na početku drugog poluvremena, Kanada je otišla na +16 što je bila prevelika prednost. Uspjeli su doći Slovenci na - 9 tri i pol minute prije kraja, ali umorni i bez Luke do nekog preokreta nisu mogli doći.

Video: Slovenija - Kanada 

U trijumfu Kanade 100:89 Shai Gilgeous-Alexander je sudjelovao s 31 poenom i deset skokova, RJ Barrett je ubacio 24 uz 9 skokova. Dončić je za 30 minuta uspio postići 26 poena, četiri skoka i pet asistencija. Imao je i tri izgubljene i dvije osvojene lopte. Bio je odličan za tri poena (4/6) i siguran s crte slobodnih bacanja (6/7), no dosta se mučio s ubačajima za dvicu. Pogodio je tek 4 od 14 pokušaja za slabih 29 posto.

Klemen Prepelić je bio drugi strijelac selekcije (22 poena). Nakon ulaska Kanade u polufinale, postalo je jasno kako će selekcija Srbije uz Njemačku igrati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close