Debitanti dočekali svoju priliku

Dan afričkih selekcija, Dončićev double double

Situacija se počela mijenjati u nastavku utakmice. Na 3:45 prije kraja treće četvrtine Almeida pogađa za 53:52 i vodstvo popularnih Blue Sharksa. Onda je krenuo Tavares, zabio je 10 od svojih 20 poena u četvrtoj četvrtini.
Sport / Košarka | 28. 08. 2023. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Južnog Sudana još jedan malo poznata košarkaška reprezentacija je ostvarila povijesnu prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Zelenortski otoci predvođeni Willijem Tavaresom su uspjeli savladati Venezuelu 81:75. Koja je imala 13 poena prednosti na poluvremenu. U drugoj četvrtini košarkaši Zelenortskih otoka su uspjeli ubaciti samo devet poena, Tavaresa nije bilo nigdje i činilo se kako će Venezuela upisati sigurni trijumf.

Međutim, situacija se počela mijenjati u nastavku utakmice. Na 3:45 prije kraja treće četvrtine Almeida pogađa za 53:52 i vodstvo popularnih Blue Sharksa. Onda je krenuo Tavares, zabio je 10 od svojih 20 poena u četvrtoj četvrtini. Kad se utakmica lomila Tavares je pogađao s linije slobodnih bacanja, Betinho Gomes je stavio točki na i za 81:75.

Betinho Gomes je postigao 22 poena, Will Tavares dva manje, dok je Edy Tavares imao 14 skokova. David Cubillan je bio najbolji kod poražene selekcije s 15 poena.

U Okinawi su slovenski košarkaši svladali su Gruziju 88:67 bez značajnijih teškoća, iako su Gruzijci dobili prvu četvrtinu. U nastavku su Slovenci pojačali ritam, pa je razlika početkom četvrte dionice igre iznosila +22.

Luka Dončić ponovno je bio najbolji strijelac Slovenije, skupio je 34 poena, deset skokova i 6 asistencija. Slijede ga Klemen Prepelič s 15 poena i Zoran Dragić s 12, dok je kod Gruzije prvo ime bio Sandro Mamukalashvili s 21 poenom i sedam skokova.

Još jedan preokret smo vidjeli u završnici utakmice u kojoj je Obala Slonovače savladala Iran. U utakmici na malo poena, trica Dadieta se pokazala važnom za 66:63. Solo Diabate je bio siguran s linije slobodnih, posljednji šut je imao Behnam Yakhchali koji promašuje za tri. Nisre Zouzoua je bio junak Obala Slonovače sa 17 poena. Yakhchali je kod Irana stao na 19.

Španjolci u susretu skupine G u Jakarti nadigrali Brazilce 96:78. I Španjolci su kontrolu rezultata preuzeli u drugoj četvrtini, no utakmicu su “prelomili” tek početkom četvrte. Uporni Brazilci u nekoliko su se navrata vraćali s dvoznamenkastog zaostatka na pet-šest poena minusa, posljednji put tricom Meindla s istekom treće četvrtine. Ipak, poletniji Španjolci su posljednju dionicu otvorili serijom 15:3, odvojili se na 79:62 i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Santiago Aldama s 15 i Willy Hernangomez sa 14 pogodaka predvodili su Španjolce, dok su Bruno Caboclo s 15 i Yago Santos s 14 ubačaja bili najučinkovitiji kod Brazila.

Kopirati
Drag cursor here to close