Ponovo nakon 2002. godine

Njemačka u polufinalu, Bertans promašio tricu za pobjedu

Dovoljno je pogledati šut Latvije za tri poena (13/34), dok je najveća faca Njemačke reprezentacije Dennis Schröder ubacio samo devet poena uz nevjerojatnih 4/26.
Sport / Košarka | 06. 09. 2023. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Njemačke. Njemačke koja je posljednji put bila u polufinalu za vrijeme Dirka Nowitzkog još tamo 2002. godine u Indianapolisu. Danas je Njemačka u uzbudljivoj završnici zaustavili Latviju koja je imala posljednji napad, 81:79.

Njemačka i Latvija su tijekom ovog prvenstva predstavile kao klasične šuterske selekcije, međutim priča je u današnjem četvrtfinalu bila poprilično drugačija. Dovoljno je pogledati šut Latvije za tri poena (13/34), dok je najveća faca Njemačke reprezentacije Dennis Schröder ubacio samo devet poena uz nevjerojatnih 4/26.

Latvija jeste povela 13:3, ali je Njemačka uhvatila korak do kraja prve dionice. Nakon toga utakmica ulazi u neizvjesne vode. Na poluvremenu plus dva za Njemačku, na ulasku u posljednju četvrtinu poen više. Kurucs je promašio tricu. Kad je Franz Wagner pogodio za 74:60 činilo se kako Njemačka lomi utakmicu na šest i pol minuta prije kraja.

Ali onda prvo trica Žagarsa, nakon njega Šmitsa i Latvija se spušta na -5. Kurucs još jednom vraća Latviju, Schröder nastavlja sa svojim promašajima, na 71 sekundu prije kraja Žagars pogađa za 79:77. Tada na scenu stupa Daniel Theis prvo hvata loptu nakon Schröderovog promašaja, a potom pogađa dva slobodna bacanja. za 81:77. Latvijcima je ostalo 49 sekundi za još jedan preokret.

Žagars je poentirao, Schröder opet promašio, što je otvorilo mogućnost Latvijcima da eventualno u najgorem slučaju izbore produžetke. Lopta je završila u rukama Davisa Bertansa koji je dvije sekunde prije kraja s devet metara gađao tricu za pobjedu Latvije, ali je lopta završila na obruču.

Video: Njemačka - Latvija 

Franz Wagner je zaslužio epitet igrača utakmice za svojih 16 poena i osam skokova. Njegov brat Moritz je postigao 12 poena, a veliki doprinos su dali Andreas Obst s 13 poena te Johannes Thiemann s 10. Latvijce je predvodio razigravač Arturs Žagars s 24 poena i osam asistencija. Neutješni Davis Bertans, koji je promašio tricu za pobjedu, postigao je 20 poena, a Rolands Šmits je imao 14 koševa i osam skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close