Na utakmici protiv New Yorka

VIDEO I Dio lica paraliziran, što se dogodilo Embiidu?

Tijekom utakmice se moglo primijetiti kako je kod Embiida lijevo oko bilo stalno otvoreno, dok je na desno normalno treptao.
Sport / Košarka | 24. 04. 2024. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što se događa s licem, s okom, glavom Joela Embiida? Embiid koji je šokirao Francuze informacijom da će igrati za Sjedinjenje Države, ove godine je imao problema s ozljedama, ali se vratio prije početka play offa.

Međutim, to njegovim Sixersima nije previše pomoglo. Gube u seriju od Knicksa 2-0 i pitanje je kako će se vratiti do kraja. Međutim, nije rezultat ono što najviše brine navijače Philadelphije. Oni su zabrinuti za stanje upravo Joela Embiida.

Negdje u petoj minuti prve utakmice, suigrač Kelly Oubre Jr. je u borbi za loptu zakačio laktom u lice Embiida. Nakon toga je pozvan time out, pa se nije moglo vidjeti o čemu se radi.

Tijekom utakmice se moglo primijetiti kako je kod Embiida lijevo oko bilo stalno otvoreno, dok je na desno normalno treptao.

Video: Joel Embiid 

Čak se u jednom trenutku moglo posumnjati u paralizu jer se u pojedinim situacijama mogla vidjeti reakcija samo desne strane lica. Poslije utakmice, tijekom intervjua u svlačionici, cijelo je vrijeme držao pognutu glavu i rukama pokrivao lice

Video: Joel Embiid 

Na prvi jutarnji trening Embiid je stigao s naočalama, dok ljudi iz kluba, nisu izlazili u javnost s problemom koji muči njihovog košarkaša. Dr. Brian Sutterer, koji na YouTubeu često analizira i pokušava objasniti ozljede sportaša, smatra da se radi o oštećenju živca koji iz mozga prima naredbu za treptaj, a druga teorija upućuje na Bellovu paralizu, koju uzrokuje virusna infekcija. U oba je slučaja stanje privremo. 

Nije isključeno da u nastavku play offa, Embiid nastavi igrati koristeći zaštitne naočale koje košarkaši često nose. Prije dvije godine, Embiid je također u play off zaradio neugodnu ozljedu jagodične kosti, pa je zaigrao s maskom na licu. 

Kopirati
Drag cursor here to close