Igrali i obilježili dan Martina Luthera Kinga

VIDEO I Embiid poput Chamberlaina, ubojiti dvojac Dallasa

Embiid je tako vezao 16. utakmicu zaredom s 30 ili više poena odnosno 10 ili više skokova. Duži niz je imao samo Wilt Chamberlain.
Sport / Košarka | 16. 01. 2024. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke utakmice su bile u nešto ranijem terminu, neke kasnije, razlog je bilo obilježavanje dana Martina Luthera Kinga, po 38. put. Jednu od tih ranijih utakmica su igrali Philadelphia i Houston. Utakmica je bila važna i zbog povratka Joela Embiida kojeg nije bilo posljednje tri zbog problema s koljenom i vidjelo se koliko je nedostajao Sixersima.

Ubacio je Embiid 41 poen, uz 10 skokova, dok su Rocketsi stradali 124:115. Možda to i rezultatski ne izgleda tako, ali u jednom trenutku je Houston bio u minusu 38 poena. Tek su posljednjoj četvrtini gosti malo ublažili taj poraz.

Embiid je tako vezao 16. utakmicu zaredom s 30 ili više poena odnosno 10 ili više skokova. Duži niz je imao samo Wilt Chamberlain. Jalen Green je u dresu Houstona bio najbolji s 20 poena.

Kyrie Irving i Tim Hardaway Jr su sredili New Orleans Pelicanse. Kombinirano su ubacili 83 poena, prvi 42, drugi 41. U trenucima kada Luka Dončić pauzira zbog ozljede. Irving je potvrdio sjajnu formu, s obzirom na to da u posljednjih pet mečeva nije išao ispod 33 poena. Ovdje treba dodati i Tima Hardawaya koji je pogodio devet trica. Zion Williamson kod Pelicansa 30 poena, CJ McCollum 23. Dallas je nadoknadio sedam poena zaostatka u četvrtoj četvrtini, na kraju je slavio pet razlike 125:120.

Video: Dallas - New Orleans 

Lakersi su savladali Oklahomu 112:105 na krilima najvećih faca, LeBron Jamesa i Anthonyja Davisa. Najefikasniji u ekipi bio je krilni centar Davis, on je zabilježio 27 poena i 15 skokova, dok je odmah iza njega bio James s 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Što se tiče Oklahome, Jalen Williams (25) i Shai Gilgeous-Alexander (24) su bili bolji od ostalih.

Dario Šarić postigao je 13 poena, uhvatio sedam skokova i podijelio tri asistencije za gotovo 24 minute koliko je igrao u porazu Warriorsa u Memphisu. Domaćina su predvodili Vince Williams Jr. (24) i GG Jackson (23). Stephen Curry je u drugom uzastopnom porazu Warriorsa upisao 26 poena uz osam asistencija, Jonathan Kuminga je završio utakmicu s 20 poena i 11 skokova, Memphis iako poprilično oslabljen je na kraju bio bolji 116:107.

Trae Young je realizirao prvih šest pokušaja za tri poena (kasnije je promašio svih pet), postigao ukupno 36 poena (prešao je brojku od 10 tisuća poena u karijeri) uz 13 asistencija. Spursima nije pomoglo ni sjajno drugo poluvrijeme Victora Wembanyame (26 poena, 13 asistencija, 2 asistencije, 2 blokade), Hawksi su bili bolji 109:99.

Detroit Pistonsi su bez Bojana Bogdanovića uspjeli nakon doći do svoje četvrte pobjede ove sezone. U duelu najlošijih ekipa lige, deblji kraj su izvukli Washington Wizardsi 129:117. Alec Burks je to iskoristi za učinak karijere u dresu Detroita postigavši 34 poena. Jalen Duren je uz 20 poena uhvatio i 19 skokova. Tyus Jones je kod poraženih stao na 22 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close