Jasmin Repeša

Čapljinac postao novi sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza

Kaže da se lijep osjećaj vratiti u reprezentaciju, a vjeruje da može pomoći svima u i oko reprezentacije Hrvatske.
Sport / Košarka | 20. 07. 2023. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj konferenciji za medije Hrvatskog košarkaškog saveza na mjestu novog sportskog direktora postavljen je bivši izbornik reprezentacije BiH Jasmin Repeša.

"Nažalost, ne otvaramo konferenciju za medije s lijepim stvarima, preminuo je velikan hrvatske košarke Mirko Novosel. Iskreno saučešće njegovoj obitelji. O njemu je suvišno pričati, bio je u svakoj pori hrvatske i europske košarke, a i svjetske. Jedan veliki gubitak, njegova djela će ostati zauvijek upisana u knjigama i sjećanjima nas koji živimo košarku", rekao je glavni tajnik saveza Josip Vranković.

Saučešće Novoselovoj obitelji izrazio je i novi sportski direktor Jasmin Repeša.

"Iskoristio bih priliku da izrazim saučešće obitelji Novosel za smrt našeg Mirka. Imao sam čast surađivati s njim i veliku sreću jer je neprocjenjivo takvog košarkaškog lumena imati kraj sebe", rekao je Repeša.

Kaže da se lijep osjećaj vratiti u reprezentaciju, a vjeruje da može pomoći svima u i oko reprezentacije Hrvatske.

"Lijep je osjećaj vratiti se u reprezentaciju i vratiti se u bilo koji dio nacionalne vrste. Pristao sam prihvatiti se posla koji je dosta zahtjevan i puno toga moramo posložiti u struci. Ne samo u nacionalnim vrstama, nego i u klupskim programima kako bi napravili jedan zaokret", rekao je Repeša i dodao:

"Međutim, sa svojim iskustvom, znanjem i autoritetom u košarci mislim da mogu pomoći da košarka krene nabolje."

Repeša je na poziciji sportskog direktora naslijedio Aleksandra Petrovića. On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj klubova kao što su Cibona, Tofaš, Treviso, Unicaja, Milano, Cedevita, Budućnost i Fortitudo, a bio je jedno vrijeme i privremeni izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vrijedi spomenuti i podatak kako je Jasmin Repeša rođen u Čapljini 1961. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close