Posao je posao

Dallas jednostavno odustao od play offa, poznati svi parovi na Istoku

"Nije ugodno mahati bijelom zastavom, neke odluke u ovom poslu mogu biti teške, ovaj potez je u ovom trenutku čini se bio korak unazad, ali se nadamo da će za budućnost voditi prema naprijed", pojasnio je prije utakmice Jason Kidd.
Sport / Košarka | 08. 04. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Eurobasketu su bili u uskom krugu favorita, ali je Slovenija s Lukom Dončićem izgubila u četvrtfinalu od Poljske. Play off prije početka sezone se podrazumijevao za Dallas. Još su na kraju sezone dodali za svaki slučaj Dončiću Kyrie Irvinga i ništa. Mavsi neće u play off. To je postalo jasno nakon poraza na domaćem parketu od Chicaga 112:115.

Međutim, ono što nije jasno jeste zbog čega su najbolji igrači Dallasa propustili ovu utakmicu. Luka Dončić je igrao samo prvu četvrtinu, dok su Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr. i Maxi Kleber navodno pauzirali zbog ozljeda. Ni Luka ni Kyrie koji je utakmicu promatrao u društvu gazde Cubana nisu dali bilo objašnjenje. Pomalo čudno dao je trener Kidd koji je prije utakmice pojasnio novinarima:

"Svi smo željeli priliku da pronađemo način za ulazak u play-in io namjeravali smo igrati dok nam netko ne kaže drukčije. A danas je dan kad nam je rečeno da učinimo nešto drukčije. Zato će Luka sudjelovati u prvoj četvrtini, a onda je gotov za ovu sezone. Nije ugodno mahati bijelom zastavom, neke odluke u ovom poslu mogu biti teške, mi još uvijek pokušavamo izgraditi šampionsku momčad, ovaj potez je u ovom trenutku čini se bio korak unazad, ali se nadamo da će za budućnost voditi prema naprijed".

Ispadanjem iz play-ina Mavsi su osigurali 10. najgori omjer u ligi, što znači da bi trebali dobiti 10. pick i tako ga zadržati, a donosi im tri posto šanse da u lutriji dobiju prvi pick koji omogućuje dovođenje senzacionalnog Victora Wembanyame te 13.8% šanse da će birati među prva četiri. Mavsi su još 2019., tijekom Dončićeve rookie sezone, iz New York Knicksa doveli Kristapsa Porzingisa, koji je s Lukom trebao činiti tandem budućnosti. U tom trejdu Knicksima su, između ostalog, ustupili izbor prve runde drafta 2023., ali zaštićen na prvih 10 mjesta. No, kako oni mogu skočiti u poretku biranja nakon lutrije, tako može i jedna od četiri momčadi koje će ispasti iz play-ina, što bi značilo da bi potisnula Mavse na 11. mjesto, a to bi njihov pick poslalo u New York, pa bi Dallas ostao i bez doigravanja i bez izbora na draftu.

Da stvar bude zanimljivija i "rezervna" momčad Dallas je zamalo savladala oslabljene Bullse. Mavsi su na poluvremenu vodili 67:54. Na kraju su gosti napravili preokret u tom drugom dijelu i pobjedu su osigurali poenima Taylora 23 sekunde prije kraja. Kod Bullsa je Coby White postigao 24 poena, Patrick Williams 23, Mavsi su imali trojicu s po 13 poena, Dončića, Markieffa Morrisa i McKinley Wright IV.

LA Lakersi na domaćem su parketu pobijedili osjetno oslabljene Phoenix Sunse 121:107. Lakersi su na omjeru pobjeda i poraza 42-39 i pokušavaju izbjeći play-in i izravno se plasirati u doigravanje. D‘Angelo Russell s 24 poena bio je najefikasniji igrač Lakersa, Austin Reaves je zabio 22, a Malik Beasley 21 poen. Anthony Davis je susret završio s 14 poena i 21 skokom. Najefikasniji kod Sunsa koji su odmarali četvoricu najboljih igrača bio je Torrey Craig s 18 poena.

Na Istoku su Brooklyn Netsi pobijedili Orlando kod kuće 101:84 i tako osigurali poziciju broj 6 i automatski plasman u doigravanje gdje će igrati protiv Philadelphia 76ersa. Netse je do slavlja vodio Mikal Bridges s 22 poena.

Kažimo i da su poznati svi parovi doigravanja i play ina. Miami će kao sedmoplasirana momčad Istoka ugostiti osmoplasiranu Atlantu u play-inu, dok će Toronto ugostiti Chicago. Pobjednik okršaja Miami - Atlanta će u prvom krugu doigravanja igrati protiv drugih nositelja Boston Celticsa, dok će poraženi iz spomenutog ogleda ugostiti pobjednika iz okršaja Toronto - Chicago. Pobjednik tog ogleda će kasnije igrati protiv Milwaukee Bucksa, prvih nositelja Istoka. Ostala dva para doigravanja na Istoku su ranije spomenuta Philadelphia - Brooklyn i Cleveland - New York.

Rezultati:
Boston Celtics - Toronto Raptors 121:102
Brooklyn Nets - Orlando Magic 101:84
Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 114:137
New Orleans Pelicans - New York Knicks 113:105
Dallas Mavs - Chicago Bulls 112:115
Sacramento Kings - Golden State Warriors 97:119
LA Lakers - Phoenix Suns 121:107
Charlotte Hornets - Houston Rockets 109:112
Indiana Pacers - Detroit Pistons 115:122
Washington Wizzards - Miami Heat 114:108
Atlanta Hawks- Philadelphia 76 ers 131:136 (produžetak)

Kopirati
Drag cursor here to close