Imamo jedan veliki derbi u Berlinu

Španjolcima za prvo mjesto nagrada Litva

U ovom trenutku su kompletirana četiri para osmine finala. Za tri dana igraju Njemačka - Crna Gora, Španjolska - Litva, Slovenija - Belgija te Turska - Francuska.
Sport / Košarka | 07. 09. 2022. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je jasno u skupina A i B nakon utakmica petog kola. Plasman u osminu finala su osigurale Španjolska, Turska, Crna Gora i Bugarska iz skupine A, dok su u skupini B, od prvog do četvrtog mjesta posložili Slovenija, Njemačka, Francuska i Litva. U ovom trenutku su kompletirana četiri para osmine finala. Za tri dana igraju Njemačka - Crna Gora, Španjolska - Litva, Slovenija - Belgija te Turska - Francuska.

Za jedinicu u skupini A borile su Španjolska i Turska. Turska je na 22 sekunde prije kraja imala -1 i napad za eventualni trijumf, međutim, gube loptu, Willy Hernangomez je siguran s linije slobodnih za razliku od Larkina koji je ubacio samo jedno. Lorenzo Brown je sa dva nova slobodna (72:69) poslao Tursku na Francusku Najbolji kod Španjolske bili su Willy Hernangomez s 15 poena i sedam skokova te Lorenzo Brown s 11 poena i sedam asistencija. Kod Turske Cedi Osman upisao je 20 poena uz pet skokova, Furkan Korkmaz 16 poena, a Alperen Sengun 14 poena uz 12 skokova.

Crna Gora je izabrala malo teži put, ali je prošla. U posljednjem kolu su morali savladati Gruziju i uspjeli su slaviti 81:73.Igor Drobnjak kod Crne Gore upisao je 22 poena, a Kendrick Perry dodao je 17 uz devet asistencija. Gruzijci su imali velike ambicije, igrali su kao domaćini, međutm ozljede prije početka su ih poremetile i na kraju su ostali bez drugog kruga. Na oproštaju je Thad McFadden ubacio je 16 poena dok je Sandro Mamukelashvili dodao 15 poena uz deset skokova.

Bugari su dan ranije napravili senzaciju, ali to je bilo sve od njih. Belgija je predvođena trenerom Dariom Gjergjom otišla u drugi krug nakon današnjih 89:80. U ovom susretu njegovu momčad predvodili su Retin Obasohan s 25 poena i sedam skokova te Emmanuel Lecomte s 20 poena. Kod poraženih Aleksandar Vezenkov imao je 26 poena i 13 skokova. Za Belgiju je prolazak dalje svakako veliki uspjeh.

Njemačka je u skupini B, odradila posao protiv oslabljene Mađarske. Domaćini su odmarali neke igrače, Christian Sengfelder s 22 poena i pet skokova te Maodo Lo s 21 poenom su odradili većinu posla u trijumfu 106:71. Najbolju utakmicu današnjeg programa odigrali su Slovenija i Francuska. Luka Dončić je igrao simultanku, ali su Francuzi držali korak. Slovenci su prvi zadali udarac, poveli su 80:70, ali su Francuzi serijom 9:0 vratili. Thomas Heurtel je blokiran na trici,

Vlatko Čančar je pogodio za plus četiri. Goran Dragić je ovjerio slavlje Slovenije 88:82. Luka Dončić je sa 47 poena bio najefikasniji, a jedino je Goran Dragić bio dvocifren sa 14 poena. Na drugoj strani, 19 poena i 8 skokova za Goberta, 15 je ubacio Evan Fournier.

Kopirati
Drag cursor here to close