Domaćini uvjerljivi na otvaranju

Francuzi bez šanse protiv Njemačke

Iznenađujući junak postao je Johannes Thiemann sa 14 poena i šest skokova, po 13 poena su dodali Maodo Lo i Niels Giffey, dok je jedini raspoloženi kod Francuske bio Guerschon Yabusele sa 18 poena.
Sport / Košarka | 01. 09. 2022. u 23:54 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri dana nakon poraza od BiH, Francuska je u prvoj utakmici Eurobasketa upisala neočekivano težak poraz od Njemačke. Domaća reprezentacija ja slavila 13 razlike, limitirajući Francuze na skromna 63 poena.

Igrači s klupe su odigrali možda čak i presudnu ulogu, s obzirom na 48 poena domaćih igrača. Uz to, nakon grešaka, izgubljenih lopti, Francuzi su zabili osam, Nijemci 15 poena. Uz to, Francuzi su imali 17 izgubljenih lopti, osam lopti više od selekcije Njemačke.
Pobjedom, domaći košarkaši su zaokružili sjajnu večer koja je u ispunjenoj dvorani počela svečano. Naime, organizatori Eurobasketa su iskoristili početak turnira kako bi umirovili dres s brojem 14 u čast Dirka Nowitzkog.

Njemačka je naravno ovog sjajnog košarkaša bila 2002. godine treća na svijetu, tri godine poslije u finalu Eurobasketa. Na oba turnira Dirk je bio MVP i najbolji strijelac. Što se tiče same utakmice, već nakon prve četvrtine je bilo jasno kako će ona biti jedna od onih prvog dana s najmanje poena. Puno se griješilo, promašivalo, Gobert je uspio s linije slobodnih bacanja promašiti cijeli koš. U takvoj situaciji svaka trica je bila zlatna vrijedna. 17:13 je vodila Njemačka na kraju prve četvrtine.

Namjere Njemačke postaju nekako jasnije sredinom druge četvrtine. Dennis Schroder je poentirao za 26:18, kasnije je pogodio dva bacanja za 29:20, do poluvremena je bilo 38:31. Francuzima je pripala prva polovina treće četvrtine i tim trenucima je izgledalo kako bi možda favoriti mogli prelomiti utakmice, ali se to nije dogodilo.

Na 3:37 prije kraja treće dionice Francuska je bila u zaostatku tri poena i tu je jednostavno stala. Maodo Lo trica, pa ukradena lopta i asist Schroderu. Lo je u tim trenucima nezadrživ, domaćini se dižu, ide i trica Giffey za velikih 57:43. Na kraju se pokazalo da je utakmica u tom periodu i odlučena, jer se ništa nije promijenilo u posljednjih deset minuta.

Video: France 

Iznenađujući junak postao je Johannes Thiemann sa 14 poena i šest skokova, po 13 poena su dodali Maodo Lo i Niels Giffey, dok je jedini raspoloženi kod Francuske bio Guerschon Yabusele sa 18 poena. Heurtel je ostao na šest poena, Fournier sedam uz katastrofalan šut 2/10. Gobert s 11 poena i 12 skokova i nije bio toliko loš.

Kopirati
Drag cursor here to close