Povratnici iz Grčke

Božinović traži da se BBB-ima zabrani odlazak na utakmice u Hrvatskoj

"Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od 6 mjeseci do 1 godine, na zahtjev policije".
Sport / Flash | 11. 12. 2023. u 13:18 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj za pripadnike Bad Blue Boysa koji su se u nedjelju vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor.

"Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od 6 mjeseci do 1 godine, na zahtjev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahtjeve sudovima u odnosu na sve osobe", rekao je Božinović novinarima u NSK, gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi.

Navedeno se odnosi na 20-ak pripadnika Bad Blue Boysa kojima je sud u Ateni ukinuo istražni zatvor, gdje su proveli četiri mjeseca zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tučnjavu protiv navijača AEK-a.

Preko međunarodne policijske suradnje hrvatska policija prikuplja podatke od grčkih vlasti o mjerama koje su izrečene puštenim navijačima, dodao je potpredsjednik vlade.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu, gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje, zbog čega je policija privela četiri osobe.

"Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud", kazao je ministar Božinović.

Kopirati
Drag cursor here to close