Izlazak iz grčkog zatvora

Dio Boysa nema dokumente, a nekima treba novac za povratak

Vrijeme povratka Bad Blue Boysa iz sigurnosnih razloga nije otkriveno. Troškove će snositi Vlada.
Vijesti / Svijet | 10. 12. 2023. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetak pripadnika Bad Blue Boysa jučer poslijepodne izašlo je iz zatvora u Grčkoj, četiri mjeseca nakon što su pritvoreni zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima AEK-a. Neki su u veleposlanstvu tražili izdavanje putovnice jer nemaju dokumente, a neki su tražili i novac za karte. Vrijeme povratka Bad Blue Boysa iz sigurnosnih razloga nije otkriveno. Troškove će snositi Vlada.

''Do sada je njih malo manje od 20 došlo u veleposlanstvo. Neki od njih tražili su da im se izda putni list, jer nemaju nikakve dokumente, neki od njih su tražili potporu da im se daju financijska sredstva da kupe karte kako bi se vratili u Hrvatsku. Nitko od njih za sad nije tražio novac za jamčevinu. Jamčevinu za sada plaća odvjetnik koji je tamo angažiran'', izjavio je premijer Andrej Plenković, prenosi HRT.

Dodao je kako većina puštenih u petak nije bila u Ateni, nego u različitim dijelvima Grčke.

''Policija ih je prepratila u Atenu i oni danas u individualnom angažmanu dolaze natrag. Nisu oni svi iz Zagreba i nije ovo organizirano putovanje - nego iskaz države, a pomagali smo im angažirano sve ove mjesece'', kazao je.

Pripadnicima BBB-a prekjučer je ukinut istražni zatvor, a jedan od uvjeta za puštanje na slobodu bila je uplata jamčevine. Kako doznajemo, novac za troškove obrane uplaćivali su neki hrvatski nogometaši. Javljaju se i pojedinci koji su spremni platiti troškove prijevoza navijača zrakoplovom u Hrvatsku.

HTV doznaje da je prihvaćen i prijedlog o ukidanju istražnog zatvora za još 50-ak navijača. Hrvatska nogometna legenda Velimir Zajec smatra kako je za takav ishod najzaslužnija tiha diplomacija, no i on podsjeća da su navijači kršili zabranu.

Kopirati
Drag cursor here to close