Grčka

Pušteni prvi Bad Blue Boysi

Jučer im je ukinut istražni zatvor, a jedan od uvjeta za puštanje na slobodu bila je uplata jamčevine. Prema neslužbenim informacijama, moguće je da će do kraja dana biti pušteno još navijača.
Vijesti / Svijet | 09. 12. 2023. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi pripadnici Bad Blue Boysa izašli su iz zatvora, četiri mjeseca nakon što su pritvoreni zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima AEK-a. Riječ je o 20-ak navijača.

Podsjetimo, jučer im je ukinut istražni zatvor, a jedan od uvjeta za puštanje na slobodu bila je uplata jamčevine. Prema neslužbenim informacijama, moguće je da će do kraja dana biti pušteno još navijača.

Kako doznaje HRT, novac za troškove obrane uplaćivali su neki hrvatski nogometaši. Javljaju se i pojedinci koji su spremni platiti troškove prijevoza navijača zrakoplovom u Hrvatsku.

O pripremama za puštanje 30-ak pripadnika Bad Blue Boysa, koji su od kolovoza u zatvoru zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima AEK-a, iz Atene danas je izvijetila novinarka Mateja Ribičić. Jučer im je ukinut istražni zatvor. Jedan od uvjeta za puštanje iz zatvora uplata je jamčevine, a kada bi se mogla prikupiti i kada bi navijači mogli biti pušteni, doznaje novinarka Mateja Ribičić.

Prema svemu nitko neće u Hrvatsku doći prije ponedjeljka. Athanasios Kaimenakis, odvjetnik većine uhićenih Bad Blue Boysa kaže kako je iznos od tisuću eura korektan i da ne odskače od uobičajenih iznosa grčkih jamčevina. Također, rekao je i da nema problema s prikupljanjem jamčevine. Kako doznajemo, novac za troškove obrane uplaćivali su i neki hrvatski nogometaši.

''No nakon prikupljanja jamčevine slijedi sigurnosno vrlo zahtjevna operacija povratka u Hrvatsku. Javljaju se pojedinci koji su spremni platiti troškove leta da bi se dio Bad Blue Boysa vratio u Hrvatsku. I sami roditelji, kažu, spremni su u vlastitom aranžmanu platiti čartere kojima bi se uhićeni navijači vratili. No, žele da im se jamči sigurnost'', dodala je Ribičić.

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko potvrdio je da je veleposlanstvo otvoreno i ovog vikenda te kako je procedura u pripremi. Detalje nije želio otkrivati, no rekao je da svi mogu računati na konzularnu pomoć.

''Vijest o Bad Blue Boysima u grčkim medijima potisnuli su lokalni problemi. U Ateni se gotovo svakodnevno pojavljuju nove vijesti o neredima. Prije dva dana na utakmici između Panathinaikosa i Olympiacosa uhićeno je 500 ljudi, a jedan policajac bori se za život'', izvijestila je Matea Ribičić.

Kopirati
Drag cursor here to close