(R)evolucija mikroba

Virtualni kongres po prvi puta na Sveučilištu u Mostaru

Ovo je prema našim saznanjima prvi virtualni kongres u Bosni i Hercegovin
Sci-Tech / Znanost | 27. 04. 2020. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru preko svoje matične organizacije Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta (SAFPUM) po prvi puta u povijesti Sveučilišta u Mostaru, organiziraju virtualni farmaceutski kongres.

''Osim toga, ovo je prema našim saznanjima i prvi virtualni kongres u Bosni i Hercegovini'', dodaju organizatori.

Zbog trenutne situacije s pandemijom uzrokovanom SARS-CoV-2 virusom, mladi studenti pronašli su rješenje kako zaobići pandemiju i napraviti iskorak u organizaciji kongresa, uz pomoć suvremenih pomagala.

A upravo će i virusi biti jedna od zanimljivih tema ovog skupa. Zajedno sa svojim kolegama iz Slovenije (ŠSSFD) i Hrvatske (CPSA), studenti Farmaceutskog fakulteta u Mostaru sudjeluju u međunarodnom projektuEuRO Sub Regions project, pri Međunarodnoj udruzi studenata farmacije (engl. International Pharmaceutical Students' Federation, IPSF).

''Ovaj kongres pod nazivom (R)evolution of Microbes – (R)evolucija mikroba, a obradit će različite teme iz područja farmaceutskih znanosti, mikrobiologije i virusologije, s interdisciplinarnog motrišta. Kongres se održava s međunarodnim sudjelovanjem, pri čemu će doprinos dati i djelatnici SUM-a'', ističu organizatori.

''Međunarodni kongres će započeti 8. svibnja 2020. godine, u 9.15 sati, a pristupiti mu možete putem poveznice koja će biti prikazana na službenim stranicama Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta (https://www.facebook.com/events/322508975397128)'', dodaje se.

''Pozivamo Vas ovim putem da pratite sve obavijesti vezano za prijavu i prisustvovanje kongresu, budući da će broj mjesta biti ograničen. Sudjelovanje je besplatno, te pozivamo sve zainteresirane da prate prvi virtualni kongres studenata farmacije'', zaključuju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close