CMBEBIH 2021

U Mostaru konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu; gosti Đikić i Kurjak

Najavljujemo četvrtu Međunarodnu konferenciju o medicinskom i biološkom inženjeringu - CMBEBIH 2021.
Sci-Tech / Znanost | 21. 04. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu

Iako je planirano da se konferencija održi u periodu od 21. do 24. travnja 2021. u Mostaru, shodno epidemiološkoj situaciji izazvanoj COVID-19 pandemijom, konferencija se ipak održava u virtualnom obliku od 22. do 24. travnja, 2021. godine.

CMBEBIH je projekt Društva za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini, a ove godine se događaj organizira u suradnji s renomiranim akademskim institucijama, i partnerima: Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Medicinski fakultet Univerziteta u Banja Luci.

Po četvrti put, fokus stručnjaka i profesionalaca iz oblasti biomedicinskog inženjeringa će biti ova značajna stručna i znanstvena konferencija organizirana u Bosni i Hercegovini, a koja za cilj ima razmjenu ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih istraživanja iz oblasti medicinskog i biološkog inženjeringa, kao i iz svih ostalih povezanih oblasti, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini.

Projekt je implementiran pod sloganom ''Stay focused'', a između ostalog donosi više od 100 tematskih predavanja raspoređenih u nekoliko tematskih cjelina, zbirku znanstvenih radova publiciranih od strane Springera i osam predavanja istaknutih stručnjaka od kojih izdvajamo predavanja prof. dr. Ivan Đikić i prof. dr. Asim Kurjak.

Konferencija je podržana od strane svjetskih organizacija kao što su Međunarodna federacija za medicinski i biološki inženjering (IFMBE), Europska alijansa za medicinski i biološki inženjering i znanost (EAMBES) i IEEE.

Konferencija za novinare bit će održana u četvrtak s početkom u 9:30 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close