Kineska perjanica

Xiaomi bilježi rekordnu prodaju smartphonea

Xiaomi uskoro izlazi na burzu pa je za njihovo poslovanje vrlo važan podatak da su tijekom rujna uspjeli prodati za njih rekordnih 10 milijuna pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 10. 2017. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za kinesku tvrtku Xiaomi protekli mjesec bio je izrazito poslovno uspješan, barem što se tiče poslovanja s pametnim telefonima. Tijekom rujna Xiaomi je prodao preko 10 milijuna svojih pametnih telefona.

Takav uspjeh ponajprije je bio moguć zahvaljujući velikim uspjesima na indijskom tržištu, gdje je Xiaomi u online akcijama na internetskim stranicama Flipkart i Amazon u samo 48 sati uspjela prodati 1 milijun pametnih telefona, ponajviše Redmi Note 4 modela, piše Bug.hr.

To ujedno znači da bi se kineska tvrtka tijekom 2017. godine mogla oporaviti od prošlogodišnjeg pada prodaje, kada je broj prodanih pametnih telefona pao s 70 milijuna iz 2015. godine na 58 milijuna tijekom 2016. godine.

Prema pisanju portala DigiTimes s kraja kolovoza, kada još nisu bili poznati rujanski prodajni rezultati, Xiaomi bi tijekom trećeg kvartala ove godine trebao prodati između 25 i 30 milijuna svojih pametnih telefona. To su podaci koji će zasigurno pomoći Xiaomiju koji uskoro izlazi na burzu.

Kopirati
Drag cursor here to close