Ming-Chi Kuo

Sva tri iPhonea za 2020. imat će 5G podršku

Ming-Chi Kuo pod utjecajem nedavne akvizicije Intelova odjela za modeme tvrdi kako će sva tri iPhonea koje Apple predstavi iduće godine imati podršku za 5G mreže.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 07. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo vraća se sa još jednim svojim predviđanjem vezanim za tvrtku Apple. Ovaj put se radi o jednom revidiranom predviđanju zbog nedavnog službenog preuzimanja Intelovog odjela za modeme upravo od strane tvrtke iz Cupertina.

Prijašnje predviđanje navodi kako će 2020. godine Apple predstaviti dva modela s podrškom za 5G mreže (5,4-inčni i 6,7-inčni model), dok bi treći 6,1-inčni početni model trebao imati samo podršku za klasične 4G mreže, piše Bug.hr.

Pod utjecajem prije spomenute akvizicije Kuo mijenja svoje prijašnje predviđanje te sada tvrdi kako će sva tri modela iPhonea koja se pojave na tržištu iduće godine imati 5G modem, unatoč činjenici da se prvi Appleov vlastiti 5G modem očekuje tek 2021. godine. U međuvremenu Apple će se oslanjati na 5G modeme tvrtke Qualcomm.

Postoje dvije različite inačice odnosno projekta vezana za 5G iPhone uređaje, kod jednog projekta razvijaju se uređaji koji podržavaju spektar milimetarskih valova (mmWave) i spektar ispod 6 GHz čime je osigurana podrška za američko tržište, piše Bug.hr.

Drugi projekt uključuje 5G iPhone s podrškom samo za spektar ispod 6 GHz što u konačnici pruža mogućnost smanjenja cijena uređaja u odnosu uređaje iz prvog projekta s obzirom da se radi o sporijoj 5G mreži u odnosu na mmWave 5G mreže. Kuo međutim naglašava kako Apple možda nema dovoljno razvojnih resursa za ostvarivanje oba projekta u predviđenom roku.

Kopirati
Drag cursor here to close