Nitko ni s kim

Što je za ručak? Pod istim krovom razmijeni se 10 tisuća SMS-ova

Sci-Tech / Tehnologija | 22. 12. 2017. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosječni Britanac zbog lijenosti ili izbjegavanja sukoba pošalje oko 10 tisuća SMS poruka godišnje članovima svoje obitelji udaljenima sobu ili dvije, pokazalo je istraživanje objavljeno u četvrtak.

"Možeš li isključiti televiziju?", "Što je za večeru?" ili "Dolaziš li u krevet?" neke su od najčešćih poruka poslanih u tom kontekstu, pokazala je internetska anketa koju je u prosincu na dvije tisuće britanskih obitelji provela tvrtka Broadbandchoices, prenosi Hina.

Najodgovornije za takve poruke su majke koje svakodnevno šalju zahtjeve poput "ugasi svjetlo" ili naređuju da se "ide na spavanje", priopćila je ta tvrtka.

Za 16 posto ispitanih slanje poruke je jedini način da ih djeca poslušaju, a kad bi započeli razgovor licem u lice, to bi završilo svađom. Jedan od četiri ispitanika smatra kako je komunikacija porukama "zabavna".

"Mobiteli su danas dio nas, pa nije iznenađujuće vidjeti da si ljudi šalju poruke unutar iste kuće", istaknula je Vix Leyton, stručnjakinja za potrošačka pitanja u Broadbandchoicesu. Ona taj fenomen objašnjava "lijenošću" ili potrebom "razgovora o osjetljivim temama".

Među tri najčešće takve poruke su romantična "Volim te", pragmatična "Ručak je gotov" i tipično britanska "Doneseš mi šalicu čaja?".

Kopirati
Drag cursor here to close