Nakon dugo vremena

Sony uklonio oznaku '8K' s kutija za PlayStation 5

Gotovo četiri godine nakon izlaska konzole, Sony je uklonio oznaku '8K' s kutija za Playstation 5. Sada samo ostaju oznake '4K/120' i 'HDR'.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 06. 2024. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni koji su imali ikakvog doticaja s kutijom za PlayStation 5, nisu mogli ne primijetiti da u gornjem desnom kutu stoji oznaka ''8K'', aludirajući na to da konzola podržava izlaz u toj rezoluciji.

No, igrači PlayStationa znaju da to baš i nije tako, a toga je sad nakon četiri godine od lansiranja konzole postao svjestan i – Sony.

Naime, kako primjećuje John Linneman iz Digital Foundryja, nove kutije za PlayStation 5 sada imaju samo oznake „4K/120“ i „HDR“, što znači da Sony više ne naglašava da je konzola sposobna za 8K izlaz, javlja Bug.

''Dakle, očito su uklonili '8K' s kutije za PlayStation. To je poprilično smiješno i trebalo je to učiniti prije mnogo godina. Očito je da da 8K rezolucija nije prikladna za ovu konzolu i da 8K zasloni nisu poželjni'', napisao je Linneman.

Inače, u izvornom FAQ-u o konzoli objavljenom u studenom 2020. godine, navedeno je da je ''PS5 kompatibilan s 8K zaslonima pri lansiranju''.

Sony je također obećao da će nakon budućeg ažuriranja softvera sustava konzola moći podržavati 8K izlaz kada sadržaj postane dostupan.

U gotovo četiri godine postojanja konzole, jedina igra koja nudi tu rezoluciju je The Touryst.

 

Kopirati
Drag cursor here to close