ClimateHub

Samsung predstavio integrirano rješenje za grijanje i dovod tople vode

Samsung ClimateHub je izuzetno funkcionalan sustav klimatizacije
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 11. 2019. u 17:21 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Samsung ClimateHub

ClimateHub je novo integrirano rješenje kompanije Samsung za grijanje i opskrbljivanje toplom vodom u domaćinstvima. Laganom montažom, jednostavnim pokretanjem, bešumnim radom i pametnim povezivanjem, Samsung nastoji da učini domove praktičnim za instalatere i komfornim za krajnje korisnike.

Samsung ClimateHub je izuzetno funkcionalan sustav klimatizacije. Sastoji se od reverzibilne toplotne pumpe sa rashladnim sredstvom R32, ugrađenog spremnika za toplu vodu zapremine od 200 ili 260 litara i novog regulatora osjetljivog na dodir, koji omogućava kontrolu temperature. Dostupan je u Mono i Split varijanti.

Mono i Split sustavi

ClimateHub Mono konfiguracija posjeduje jednu vanjsku hidro jedinicu, što olakšava montažu, ne zahtijevajući licencu za F-gas. Ovaj sustav dostupan je u više opcija kada je riječ o kapacitetima, koji variraju od monofazne varijante od 5-8-12-16kV, do one trofazne kapaciteta od 8-12-16kV.

Kada je riječ o Split sustavu, vanjska jedinica je sa spremnikom povezana cijevima rashladnog sredstva i ovaj model je dostupan u varijantama od 4-6-9 kW (monofazni) i 9kW (trofazni).

Oba sustava mogu se povezati na Smart Grid režim, omogućujući maksimalno iskorištavanje povlastica, te ekonomično i održivo snabdijevanje električnom energijom.

ClimateHub se može povezati i sa solarnim pogonom, štedeći potrošnju energije putem obnovljivih resursa. Zbog visokog stupnja energetske učinkovitosti, i Mono i Split sustavi dolaze sa A+++ oznakom za prosječnu sezonsku učinkovitost grijanja prostora, zasnovanu na temperaturi odlazne vode od 35°C.

Hidro jedinica sa ugrađenim spremnikom

Hidro jedinica Samsung ClimateHub sustava dolazi sa ugrađenim spremnikom i dizajnirana je do najsitnijih detalja.

Dostupna u opcijama od 200 ili 260 litara, jedinica podrazumijeva više tipova montaže i uklapa se u različite objekte, od malih stanova do velikih kuća. Pomoćni grijač je obavezno uključen, kako bi grijanje bilo konstantno.

Gotovo bešuman rad

Današnji klima uređaji moraju da ispunjavaju sve zahtjeve kada se radi o intenzitetu buke. 4-Step tihi režim ClimateHub sustava svojim korisnicima pruža mogućnost smanjenja razine buke na nevjerojatnih 35 dB(A).

Jednostavna instalacija i servisiranje

Hidro jedinica sa ugrađenim spremnikom je kompaktne veličine (595 x 700 mm) i karakterizira je modularni dizajn, što omogućuje jednostavnu montažu. Zbog intuitivnog servisiranja, pokretanje i održavanje može se obaviti uz minimalne napore, upotrebom Micro SD kartice ili Samsung S-Checker mobilne aplikacije.

Pametno povezivanje

Sa ClimateHub sustavom, kompanija Samsung predstavila je i novi regulator sa višestrukim jezičnim opcijama i jakim prikazom boja, osjetljivim na dodir. Regulator je zadužen za podešavanje temperature po zonama, postavljanje ljenjeg vremena, praćenje potrošnje energije, te eventualnih grešaka.

Upotrebom opcijskog Wi-Fi paketa, različiti aspekti sustava mogu se kontrolirati putem Samsung SmartThings aplikacije na pametnim telefonima, omogućujući povezivanje sa drugim kućnim aparatima i elektronikom.

Kopirati
Drag cursor here to close