Originalnost

Predstavljen Samsung Galaxy Z Fold2: Spoj elegancije i autentičnih inovacija

''Put ka novoj generaciji mobilnih telefona je uvijek put originalnosti i inovacija'', izjavio je TM Roh.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 09. 2020. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je službeno predstavila Galaxy Z Fold2, treću generaciju svojih preklopnih pametnih telefona. Ovaj uređaj donosi potpuno novo korisničko iskustvo ljubiteljima najsuvremenijih tehnoloških rješenja u kombinaciji sa elegantnim dizajnom. Uz veći vanjski i masivan glavni ekran, Galaxy Z Fold2 transformira način na koji se doživljavaju i koriste pametni telefoni.

''Put ka novoj generaciji mobilnih telefona je uvijek put originalnosti i inovacija'', izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

''Model Galaxy Z Fold2 je rezultat analize komentara naših korisnika, jer smo željeli da budemo sigurni da ćemo im ponuditihardverska unapređenja i inovacije softvera koji su im zaista neophodni. Dodatno osnaženi partnerstvima sa kompanijama Google i Microsoft, nastavljamo da posvećeno radimo na transformaciji korisničkog iskustva.''

Foto: PR / Samsung Galaxy Z Fold2

Novi, unaprijeđeni dizajn Galaxy Z Fold2 spaja hrabar, inovativan dizajn sa naprednim inženjerskim rješenjima.

Kompletan doživljaj prilikom gledanja video sadržaja – Infinity-O vanjski ekran od 6.2 inča pruža neograničene mogućnosti korisnicima, tako da će biti moguće provjeravati elektronsku poštu, pratiti uputstva ka odredištu, ili gledati omiljene video sadržaje bez potrebe da se uređaj otvara. Kada se otklopi, masivni glavni ekran od 7.6 inča, sa maksimalno smanjenim ivicamai prednjom kamerom bez isječka na displeju, korisnicima pruža vrhunske mogućnosti za gaming, sa stopom osvježavanja ekrana od 120Hz. Dodatno,zahvaljujući dinamičnim dual zvučnicima, Galaxy Z Fold2 dolazi sa najboljim audio performansama do sada, uz unaprijeđene stereo efekte i još čistiji zvuk.

Usavršeni dizajn i tehnička rješenja–Galaxy Z Fold2 dolazi sa elegantnim dizajnom, istančanog stila. Glavni ekran je napravljen od Samsung Ultra Thin Glass stakla koje pruža premium doživljaj. Hideaway Hinge šarka, koja se diskretno uklapa u kućište uređaja, glavni je element novog dizajna. Šarku odlikuje specijalni CAM mehanizam koji omogućava da uređaj stoji samostalno, dok je za sigurnost prilikom preklapanja zadužena revolucionarna slim cutting tehnologija. Galaxy Z Fold2 koristi i specijalnu tehnologiju čišćenja, koja odstranjuje čestice prašine iz prostora između kućišta i šarke. Budući da je ovo treća generacija preklopnihuređaja, ovaj sweeper mehanizam ostvaruje efikasnije rezultate, iako je prostor za njegadodatno smanjen u poređenju sa modelomGalaxy Z Flip.

Korisnik bira: praćenje sadržaja na vanjskom ili glavnom ekranu
Novi Galaxy Z Fold2 inovativnom preklopnom formom i sofisticiranim dizajnom maksimalno će unaprijediti korisničko iskustvo. Ovaj uređaj podržava dva režima – Flex mode za rad na podijeljenomekranu i App Continuity za neometan nastavak rada u aplikaciji prilikom prelaska sa vanjskog na glavni ekran. Ova fleksibilnost omogućava korisnicimada kreiraju ili gledaju sadržaj na vanjskom ili glavnom displeju, u zavisnosti od svojih želja.

Fleksibilan i produktivan uređaj: Uz Flex mode, stvaranje i uređivanje sadržaja u realnom vremenu je lakše nego ikada. Capture View Mode omogućava korisnicima da pogledaju fotografiju ili video koji su upravo snimili, dok je moguće pogledati i pet posljednjih snimaka u donjoj polovini glavnog ekrana, ali i prikaz izgleda budućeg snimka na gornjem dijelu ovog ekrana. Uz režim Auto framing Galaxy Z Fold2 snima hands-free video tako daakter sve vrijeme bude u fokusu, čak i ako se pomjera. To omogućava veoma kvalitetne snimke plesnih pokreta ili treninga, bez potrebe da se uređaj drži u rukama.

Nove kreativne mogućnosti: Sada i fotograf i fotografisana osoba mogu da sudjeluju u stvaranju snimka,čiji se preview vidi i na unutrašnjem i na vanjskom ekranu, zahvaljujući Dual Preview opciji. Dodatno, zahvaljujući fleksibilnosti modela Galaxy Z Fold2, sada su mogući kvalitetni selfie snimci zadnjom kamerom, pri čemu vanjski ekran služi kao prikaz buduće fotografije.

Foto: PR / Samsung Galaxy Z Fold2

Flagship funkcije kamere: Kamera Galaxy Z Fold2 nudi performanse flagship telefona. Uz Pro Video mode, Single Take, Bright Night i Night Mode, Galaxy Z Fold2 pomaže korisnicima da svaki trenutak zabilježe vrhunskim kvalitetom.

Maksimalno povećanje produktivnosti

Galaxy Z Fold2 omogućit će korisnicima vrhunsku produktivnost uz napredne multitasking mogućnosti i jednostavno korištenje.

Unaprijeđeni multitasking alati: Uz napredni Multi-Active Window korisnici mogu lakše i fleksibilnije da kontrolišu raspored pokrenutih aplikacija na ekranu, dok je sada moguće iistovremeno otvaranje i pregledanje više dokumenata u istoj aplikaciji. Unaprijeđena Multi-Window Tray opcija omogućava otvaranje više aplikacija uz pomoć funkcija App Pair i Edge Panel, dok drag and drop opcija služi za jednostavno prebacivanje sadržaja, poput teksta, slika ili dokumenata, iz jedne u drugu aplikaciju. Split Screen Capture služi da omogući korisnicima da screenshot iz jedne aplikacije sa lakoćom prebace u drugu.

Personalizirano korisničko iskustvo: U odjeljku Podešavanja korisnici mogu da odaberu interfejs na glavnom ekranu u skladu sa svojim potrebama .

Optimizirani prikaz aplikacija: Korisnici sada mogu da optimiziraju i unaprijede i vizualni segment omiljenih aplikacija, uključujući Gmail, YouTube i Spotify. Glavni ekran omogućava da se Office aplikacije iz Microsoft 365 paketa dožive kao na tabletu. Naprimjer, korisnik može da koristi Microsoft Outlookkao na tabletu, sa Inbox odjeljkom na lijevoj strani inovim mailovima na desnoj. Također, može kreirati dokumente u Microsoft Word, Excel i Power Point programima, uz toolbar poput onoga na kompjuteru.

Galaxy uređaj sa prednostima partnerstava sa kompanijama Google i Microsoft

Kroz dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Google, Samsung je uspostavio ekosistem i za preklopne uređaje, dok će zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Microsoft, korisnici telefona Galaxy Z Fold2 biti maksimalno produktivni i efikasni.

Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju vrhunskog kvaliteta, Samsung iznova pomjera granice inovativnosti i inženjeringa. Modelom Galaxy Z Fold2 korisnici dobivaju uređaj sa cjelodnevnom baterijom od 4,500mAh u kombinaciji sa super brzim punjenjem što znači da ne moraju da brinu o tome da li će se uređaj isprazniti. Ovaj model donosi i mogućnosti Samsung DeX bežičnog povezivanja radi unaprijeđene produktivnosti, dok UWB (Ultra Wide Band) tehnologija integrisana u uređaj omogućava brzo dijeljenje datoteka, fotografija ili video snimaka uz Nearby Share .

Foto: PR / Samsung Galaxy Z Fold2

Galaxy Z Premier servis

Uz Galaxy Z Fold2 korisnici imaju pristup Galaxy Z Premier uslugama: posebnom korisničkom servisu za ova uređaj, putem kojega sada mogu još lakše da zakažu savjetovanje, povežu se sa stručnjacima jedan na jedan ili saznaju kako da iskoriste puni potencijal svog Galaxy Z Fold2 uređaja. Korisnicima će uz kupovinu biti osigurana i posebna jednokratna Samsung Care+ zaštita za slučajna oštećenja uređaja, koja će važiti godinu dana od dana kupovine. Također, Galaxy Z Fold2 korisnici će imati najkvalitetnije mobilno iskustvo zahvaljujući tri generacije zagarantovanih ažuriranja Android operativnog sistema.

Novi Galaxy Z Fold2 bit će dostupan od 18. rujna u mistično crnoj i mistično bronzanoj boji, na oko 40 tržišta svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Na domaćem tržištu će se prodavati po cijeni od 3.999 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close