Ultra model

Povodom 10. rođendana Apple sata stiže nešto brutalno!

Sljedeće godine Apple obilježava desetu godišnjicu od predstavljanja prvog modela svog pametnog sata.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 08. 2023. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa svakom novom generacijom Apple Watch dobivao je snažniji hardver i neke bolje opcije, a najveću promjenu kompanija je predstavila prošle godine predstavljanjem još većeg i izdržljivijeg modela Ultra.

Ovaj smartwatch ipak nije namijenjen za šire tržište, već za prvenstveno za avanturiste koji će zaista iskoristiti njegove brojne opcije, ali i onima koji su spremni platiti 800 dolara za njega, prenosi Zimo.

Za ostale, Apple u svojoj ponudi ima dvije vrste satova - klasični Apple Watch te Watch SE, model koji nema toliko opcija, ali je cjenovno povoljniji.

Deveta generacija sata

Za oko mjesec dana Cookova će kompanija predstaviti devetu generaciju sata od koje, prema posljednjim informacijama koje je objavio novinar i analitičar Marc Gurman, ne treba očekivati previše promjena i noviteta.

Dijagonala ekrana trebala bi biti ista kao i u aktualnoj verziji, dok bi Apple Watch Series 9 trebao bi imati klasična hardverska poboljšanja.

No dok od ovogodišnje verzije ne treba imati velika očekivanja, čini se kako kompanija velike promjene priprema za model Apple Watch Series X.

Taj model s kojim će Apple obilježiti desetu godišnjicu ovog uređaja trebao bi donijeti značajne promjene, iako Gurman upozorava kako postoji mogućnost da neke od noviteta Apple ne uspije implementirati u sat sljedeće godine, već tek 2025.

Noviteti

Prvi od planiranih noviteta odnosi se na način povezivanja remenja sa samim satom. Umjesto dosadašnjeg načina povezivanja, model Watch Series X trebao bi biti imati posebne točke za pričvršćivanje magnetskog remena za sat, zahvaljujući čemu bi se otvorio dio prostora u kućištu sata koji bi se mogao iskoristiti za još veću bateriju, što je zasigurno opcija koju će svi korisnici pozdraviti.

Appleov plan za buduće satove uključuje i microLED ekrane, no s obzirom na to da je ova tehnologija prilično skupa, pitanje je hoće li je kompanija uspjeti prilagoditi za model koji će predstaviti sljedeće godine ili ga možemo očekivati 2025.

Još jedna opcija koju Apple priprema jest senzor za mjerenje krvnog tlaka. Da Apple radi na toj opciji informacije mrežom kruže godinama, a nakon dugačkog razvoja, čini se kako su Cook i ekipa napokon bliže cilju.

Ne treba niti spomenuti koliko bi takav senzor mogao biti koristan i koliko će povećati značaj njihova sata kao medicinskog uređaja, no pitanje je hoće li se pojaviti na sljedećoj generaciji sata.

Pored nabrojanog, Gurman kaže kako će nadolazeća generacija sata biti tanja, a nije poznato hoće li svi ti noviteti koje kompanija priprema utjecati i na cijenu Apple Watcha.

Kopirati
Drag cursor here to close