Zbog otiska prsta

Pojedine banke ukinule podršku za Galaxy S10 i Note 10

Čini se kako je pojedine banke uplašio nedavno otkriveni sigurnosni propust na Galaxy S10 i Note 10 telefonima, dio banaka je zbog toga počeo čak i ukidati podršku za svoje mobilne aplikacije.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 10. 2019. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je otkriveno kako se novi Galaxy S10 i Note10 telefoni mogu otključati s bilo čijim otiskom prsta, pa i onima koji nisu registrirani zavladala je svojevrsna panika među korisnicima i čini se bankama.

Naime, dio banaka je iz puke predostrožnosti odlučilo na navedenim uređajima isključiti opciju prijave i verifikacije plaćanja pomoću otiska prsta, no ima i onih banaka koje su se odlučile i za snažnije mjere – ukidanje potpune podrške za Galaxy S10 i Galaxy Note 10.

Najsnažniju mjeru provela je kineska banka – Bank of China, koja osim što je ukinula podršku za Galaxy S10 i Galaxy Note10, isto je učinila i za Samsungov tablet – Galaxy Tab S6.

Potonji se među ovim društvom našao ni kriv ni dužan budući je opremljen optičkim skenerom otisaka prstiju, a ne ultrazvučnim kao što je slučaj s Galaxy S10 i Galaxy Note10 uređajima, javlja Bug.

Britanska banka Nationwide Building Society ukinula je samo mogućnost prijave u mobilnu aplikaciju banke putem otiska prsta, a isto su učinile i izraelska banka Hapoalim Bank te južnokorejska banka KaKao Bank.

Podsjetimo, Samsung je odmah po otkriću ovog sigurnosnog problema obećao kako će uskoro stiži zakrpa koja će ga ispraviti. No, do tada vlasnicima spomenutih uređaja savjetuju da skinu sve neoriginalne folije i druge zaštite sa zaslona.

Dodatni savjet bi bio i da ih do izlaska zakrpe ne izgube, jer nalaznik uređaja može sam naknadno postaviti zaštitu i iskoristiti sigurnosni propust kako bi se domogao podataka s uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close