Nema gašenja

Nokijin nasljednik ulazi na tržište Europe sa 5G modelom mobitela

HMD Global, nositelj licence za pametne telefone marke Nokia, postao je prva velika tvrtka za pametne telefone koja će svoje uređaje proizvoditi u Europi,
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 10. 2023. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije pola godine finska tvrtka objavila je da dio svoje proizvodnje seli u Europu kako bi zadovoljila sve veću potražnju, prenosi TechCrunch.

Kako bi proizvodili pametne telefone i tablete marke Nokia, tvrtka je 2016. potpisala ekskluzivni 10-godišnji ugovor o licenciranju s Nokiom Oyj (Nokia.he), nekada najvećim proizvođačem telefona.

Nokia XR21, 5G pametni telefon, proizvodit će se u Europi, točnije, u Mađarskoj. Tvrtka navodi da je riječ o uređaju koji posjeduje „izdržljivost vojnog stupnja“ i koji je izrađen od 100% recikliranog aluminija.

Ovo ograničeno izdanje koje dolazi s europske proizvodne linije bit će dostupno za kupnju na nokia.com. Uređaji ograničenog izdanja imat će ekskluzivnu „Frosted Platinum“ boju, ugraviran vlastiti jedinstveni serijski broj te dolaze s certifikatom o podrijetlu u kutiji, javlja Bug.

Dostupnost u Europi

Nokia XR21 Limited Edition u „Frosted Platinum“ izdanju dostupna je na tržištima UK, Francuske, Austrije, Nizozemske, Belgije, Španjolske, Italije i Finske po cijeni od 699 eura.

Europsko izdanje ovog modela dolazi u crnoj boji na tržišta Velike Britanije, Irske, Francuske, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Belgije, Španjolske, Italije i Finske, s cijenom od 649 eura.

Materijali za izradu uređaja dolazit će i dalje iz raznih dijelova svijeta, najviše iz Kine, u proizvodni pogon u Europi, na sastavljanje, kalibraciju i testiranje.

Posvećeni ulaganjima

"Posvećeni smo ulaganjima u sigurnost, tehnologiju i proizvodne procese koji povećavaju sigurnost i trajnost naših uređaja. Oduševljeni smo što proizvodimo Nokiu XR21, naš prepoznatljivi robusni 5G pametni telefon, u Europi", izjavio je Jean-Francois Baril, suosnivač, predsjednik i izvršni direktor HMD Globala.

Prije nego je HMD uspostavio svoje poslovanje u Mađarskoj, Europi je nedostajala industrija za proizvodnju telefona budući da su velike korporacije poput Applea i Samsunga svoje uređaje proizvodile u Aziji kako bi smanjile proizvodne troškove.

Tvrtka podatke sigurno pohranjuje u Europskoj uniji, potrošački i korporativni podaci sa svih pametnih telefona koje proizvodi HMD čuvaju se i obrađuju na poslužiteljima u Finskoj od 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close