Odgovor

Jedinstvena pretplata na Android igre: Google Play Pass kao odgovor na Apple Arcade

Samo nekoliko dana nakon aktiviranja Appleove objedinjene pretplate na brojne mobilne igre i Google je aktivirao svoju, gotovo identičnu, uslugu
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2019. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrači na mobilnim uređajima od ovoga tjedna imat će mnogo veći izbor premium igara po značajno nižim cijenama, a zasluge za to mogu se pripisati tržišnoj borbi Applea i Googlea.

Prvi potez povukao je Apple aktiviranjem usluge Apple Arcade za korisnike iOS-a u preko 150 zemalja svijeta, da bi ovoga tjedna i Google odgovorio lansiranjem pretplatničke usluge Google Play Pass.

U oba slučaja od igrača će se tražiti plaćanje jedinstvene mjesečne pretplate od 4,99 dolara, a zauzvrat će im se ponuditi na izbor više stotina mobilnih igraćih naslova – sve bez dodatne naplate, reklama ili in-app kupovina, javlja Bug.

Apple je ponudio 30 dana besplatnog probnog razdoblja dok Google nudi opciju plaćanja tek 1,99 dolara na mjesec u prvih godinu dana korištenja. No, za uhvatiti ovu Googleovu pogodnost treba biti brz i aktivirati Play Pass pretplatu u prvih deset dana od njezinog lansiranja.

Korisnici u SAD-u mogu se priključiti Play Pass programu od jučer, dok bi svim korisnicima Androida u svijetu ona trebala postati dostupna tijekom ovoga tjedna. Već kod lansiranja usluge igračima je na raspolaganju više od 350 igara.

Razlika od Appleove ponude je primarno u tome što su igre na iOS-u ekskluzivno izrađene za tu platformu i ne može ih se pronaći drugdje, dok je kod Googlea u Play Passu izbor redovnih igara iz Play Storea, uključujući i one koje se mogu naći na iOS-u.

S druge strane Google je u svoju uslugu uključio i neke mobilne aplikacije koje nisu iz domene igara – u kojima će Play Pass pretplata otključati pojedine premium opcije.

U oba slučaja plaćanjem jedne pretplate igrati se može cijela obitelj, na više mobilnih uređaja. Dok je Apple Arcade od prvog dana dostupan u Hrvatskoj, točan datum dolaska Google Play Passa u naše krajeve za sada nije objavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close